ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Les tècniques de salut més avançades

Oportunitats de negoci vinculades a la salut i als serveis sanitaris

Uruguai

Uruguai

Salut i serveis sanitaris


Productes innovadors amb un alt valor afegit per al sector mèdic privat

És un sector importador de tecnologies mèdiques per a les clíniques privades i públiques. El país destaca pel seu consistent sistema sanitari.

Desplegar més opcions de Productes innovadors amb un alt valor afegit per al sector mèdic privat

El sector sanitari a l'Uruguai és dels que millor funciona a l'Amèrica del Sud. Al país hi ha clíniques i hospitals privats que demanen tecnologia puntera. L'Estratègia Uruguaiana per a la Integració d'Informació Clínica de l'Usuari de Salut es basa en un sistema federat basat en els estàndards internacionals per a l'intercanvi d'informació clínica. El sistema federat funciona a través d'una plataforma central (Plataforma d'Història Clínica Electrònica Nacional) que permet intercanviar en temps real i de manera segura les dades clíniques que romanen guardades en cada institució que les va generar.

Amagar més opcions de Productes innovadors amb un alt valor afegit per al sector mèdic privat
Colòmbia

Colòmbia

Salut i serveis sanitaris


Instruments mèdics i salut electrònica

Com que no existeix una producció nacional, la pràctica totalitat dels productes de salut i els instruments mèdics s’importen. Colòmbia, amb 48 milions d'habitants, és el tercer país més poblat de l’Amèrica Llatina.

Desplegar més opcions de Instruments mèdics i salut electrònica

Disposa d'una vintena d'hospitals considerats dels millors de la regió, així com facultats de medicina de prestigi i una oferta consolidada de turisme de salut. En l’actualitat, Colòmbia importa el 81 % dels dispositius mèdics de la resta del món, la majoria dels quals provenen d'Europa, que aglomera un 33 % del conjunt d’importacions del sector. Es preveu que en els propers anys el sector creixi per sobre del 5 % i s'incrementi la despesa en salut un 22 %

Amagar més opcions de Instruments mèdics i salut electrònica
Panamà

Panamà

Salut i serveis sanitaris


Serveis de salut i infraestructures hospitalàries a Panamà

Les entitats de recerca biomèdica a Panamà incorporen bioinformàtica i ofereixen opcions per a empreses de digitalització i gestió de dades (dades massives, p. ex.). Panamà ha obert nous centres mèdics privats per a pacients d'alt nivell adquisitiu.

Desplegar més opcions de Serveis de salut i infraestructures hospitalàries a Panamà

Panamà ocupa posicions altes en el rànquing de països del continent americà de l'Índex de turisme mèdic, per darrere del Canadà, atès que crea una demanda externa gradualment sostinguda que demana serveis mèdics de qualitat. Forçosament això requereix equips i solucions tecnològiques, que poden proveir o aportar empreses catalanes especialitzades. Hospitals de referència i un ecosistema creixent de clíniques i hospitals privats incorporen gradualment nous equips mèdics d'alta tecnologia (diagnòstic, tractaments no invasius, tecnologia làser i fotònica, etc.) per oferir tractaments sanitaris d'avantguarda.

Amagar més opcions de Serveis de salut i infraestructures hospitalàries a Panamà
Nicaragua

Nicaragua

Salut i serveis sanitaris


Mobiliari i equipament per a la infraestructura hospitalària

Les infraestructures privades i públiques de salut a Nicaragua estan en procés de modernització. El finançament multilateral (del Banc Centreamericà d'Integració Econòmica) està facilitant l'execució de projectes de modernització i nova construcció.

Desplegar més opcions de Mobiliari i equipament per a la infraestructura hospitalària

El Govern de Nicaragua ha anunciat un pla projectat de construcció de 12 hospitals en el període 2022-2026. Formen part de la llista l'Hospital Regional de Nueva Guinea (Zelaya Central), l'Hospital Primari de Villa Carlos Fonseca (Managua), l'Hospital Primari de Diriamba (Carazo), l'Hospital Oncològic de Managua (Managua), la segona etapa de l'Hospital Regional de Bilwi, (RACCN), l'Hospital Primari de La Cruz de Río Grande (RACCS), l'Hospital Primari de Tortuguero (RACCS), l'Hospital Primari de San Andrés de Bocay (Jinotega), l'Hospital Primari de Punta Águila a Monkey Point, Bluefields (RACCS), l'Hospital Regional de Granada (Granada), l'Hospital Regional de Masaya (Masaya) i l'Hospital Regional de la Zona Oriental de Managua (Managua).

Amagar més opcions de Mobiliari i equipament per a la infraestructura hospitalària

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Salut i serveis sanitaris: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial