ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Brasil

La vuitena economia del món

Brasil és una de les principals economies del món i el motor econòmic de l'Amèrica del Sud. Actualment es recupera lentament d'un període de recessió i l'Aministració està afavorint la inversió estrangera en sectors com les infraestructures o el medi ambient.

Oportunitats de negoci al Brasil i a l'Amèrica del Sud

Química i plàstics

Brasil

Química i plàstics


Química fina, aromes i olis essencials

Entre els productes que el Brasil importa en major quantitat de Catalunya es troben les matèries primeres químiques, ja siguin polímers plàstics, química pesada o química fina.

Desplegar més opcions de Química fina, aromes i olis essencials

Les principals oportunitats estan en l'apartat de la química fina, com surfactants, additius, aromes i altres especialitats destinades a la indústria cosmètica, a més d'asfalt, pintures i productes de neteja, principalment. Si es confirma la recuperació industrial en forma de V el 2021, també poden aparèixer noves oportunitats al sector dels embalatges.

Amagar més opcions de Química fina, aromes i olis essencials
Energia i recursos

Brasil

Energia i recursos


Vàlvules, aixetes, tubulacions i béns d'equip per al sanejament bàsic

L'aprovació del Nou Marc del Sanejament Bàsic (juny de 2020) preveu la universalització dels serveis d'aigua corrent i clavegueram fins el 2033.

Desplegar més opcions de Vàlvules, aixetes, tubulacions i béns d'equip per al sanejament bàsic

Actualment, el 16% de la població brasilera no té accés a aigua corrent i prop de la meitat no està atesa per la xarxa de clavegueram. A més, una quarta part de les aigües residuals no es tracten adequadament. Assolir la universalització d'aquests serveis suposarà una inversió al voltant dels 100.000 milions d'euros, entre obres, material per a la canalització d'aigües i sistemes de tractament de residus.

Amagar més opcions de Vàlvules, aixetes, tubulacions i béns d'equip per al sanejament bàsic
Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip

Brasil

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip


Solucions tecnològiques per al sector energètic

Encara que el Brasil posseeix una important planta industrial de màquines i béns d'equip, les necessitats tecnològiques de la seva economia obren possibilitats per a l'exportació d'aquests productes.

Desplegar més opcions de Solucions tecnològiques per al sector energètic

Els sectors on trobem el gruix de les oportunitats per a l'exportació de maquinària i béns d'equip són les energies renovables (eòlica, solar, biomassa i biogàs), extracció mineral (Brasil és un important exportador de diverses commodities minerals) i utillatges agrícoles, a més d'altres béns d'equip per a indústries exportadores.

Amagar més opcions de Solucions tecnològiques per al sector energètic
Indústria farmacèutica

Brasil

Indústria farmacèutica


Principis actius i solucions biotecnològiques

El Brasil ha desenvolupat una potent indústria farmacèutica local, moguda tant pel desenvolupament econòmic i social del país com per les mesures públiques de foment dels medicaments genèrics.

Desplegar més opcions de Principis actius i solucions biotecnològiques

Les oportunitats en el sector farmacèutic brasiler es concentren principalment en l'exportació de principis actius, que nodreixen la producció de medicaments convencionals i genèrics. Així mateix, la consolidació de la indústria local en aquest sector obre noves oportunitats per a transferències de tecnologia. També cal destacar el desenvolupament de la biotecnologia brasilera, centrada inicialment en aplicacions agronòmiques, però que també té línies de recerca interessants en la part humana.

Amagar més opcions de Principis actius i solucions biotecnològiques

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Brasil: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial