ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Luxemburg

La força financera del petit Gran Ducat

El Gran Ducat de Luxemburg pot presumir de tenir el PIB per càpita més gran del món i una economia altament desenvolupada. Les comunicacions, la producció audiovisual, la investigació i el desenvolupament i tot allò relacionat amb els serveis i productes financers són sectors amb gran potencial de negoci.

Oportunitats de negoci a Luxemburg i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Luxemburg

TIC i transformació digital


Seu d'empreses TIC multinacionals amb estratègia digital silver economy

Luxemburg no té experiència en el desenvolupament de tecnologies d’assistència a les persones grans. Es preveu un creixement d’un 1,6% anual de pacients d’assistència a llarg termini i un 3,6% d’augment de les despeses relacionades fins el 2030.

Desplegar més opcions de Seu d'empreses TIC multinacionals amb estratègia digital silver economy

Diverses grans empreses, majoritàriament als Estats Units, estan fent un pas cap als mercats de la silver economy. En són exemples Google amb l’adquisició de NEST7 i iRobot8, o Apple amb l’eHealth Kit9. A Europa, altres grans companyies com Bosch, Legrand o Philips han desenvolupat estratègies de Silver Economy.

Amagar més opcions de Seu d'empreses TIC multinacionals amb estratègia digital silver economy
Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Luxemburg

Big data, intel·ligència artificial i internet of things


Sector d'especialització clau al país amb importants empreses instal·lades

Luxemburg ha identificat la importància del big data per a la diversificació de l'economia. Grans inversions en infraestructures han desenvolupat xarxes de banda ampla que garanteixen la connectivitat i ofereixen un gran impuls al sector.

Desplegar més opcions de Sector d'especialització clau al país amb importants empreses instal·lades

L'estratègia de Luxemburg es basa en la visió d'una economia basada en les dades, que està fomentant el desenvolupament i la utilització de tecnologies digitals d’ús general, com ara la intel·ligència artificial (IA), juntament amb components, sistemes i xarxes intel·ligents de la Internet de les coses (IoT), HPC i anàlisi de big data, per impulsar el creixement futur de Luxemburg.

Amagar més opcions de Sector d'especialització clau al país amb importants empreses instal·lades
Salut i equipaments mèdics

Luxemburg

Salut i equipaments mèdics


Impuls estratègic de desenvolupament de la silver economy

L’economia platejada o silver economy designa el conjunt d’activitats econòmiques lligades a les persones grans. És un mercat que neix com a resultat de l’allargament de l’esperança de vida i del fenomen demogràfic que estem vivint.

Desplegar més opcions de Impuls estratègic de desenvolupament de la silver economy

Les projeccions asseguren que Luxemburg s’enfronta a un repte d’envelliment de la població, ja que fins el 2060 el percentatge de persones de més de 65 anys es doblarà i el de persones de més de 85 es multiplicarà per quatre. Per tant, es fa evident que el nombre de persones grans que necessitin cures i assistència a llarg termini augmentarà . A més d'això, els sectors del lleure, el benestar i la formació també són prometedors ja que, com les persones viuran més temps amb bona salut, mostraran interès en un tipus d’oci en particular.

Amagar més opcions de Impuls estratègic de desenvolupament de la silver economy
Logística, e-commerce i distribució

Alemanya

Logística, e-commerce i distribució


Oferir productes físics a través de plataformes digitals

El comerç en línia està creixent contínuament a Alemanya i seguirà fent-ho en els propers anys. A causa de la seva dimensió i poder adquisitiu existent, el mercat alemany ofereix un gran potencial de creixement per a les empreses catalanes.

Desplegar més opcions de Oferir productes físics a través de plataformes digitals

Amb els productes adequats i l'estratègia correcta, els productes catalans poden ser oferts al mercat alemany sense haver d'establir-s'hi permanentment o físicament. D'aquesta manera, es poden reduir les barreres de mercat, com ara les de tipus estacionari. Existeix potencial tant en el mercat B2B com en el B2C. Les actuals circumstàncies derivades de la pandèmia de la covid-19 encara ofereixen un potencial més gran en aquest camp i reforcen, en general, la importància de sistemes logístics robusts.

Amagar més opcions de Oferir productes físics a través de plataformes digitals

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?