ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Luxemburg

La força financera del petit Gran Ducat

Oportunitats de negoci a Luxemburg i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Luxemburg

TIC i transformació digital


Seu d'empreses multinacionals de TIC amb estratègia digital de l'espai

Luxemburg té una cadena de valor molt forta en el sector de l'espai. Compta amb diverses empreses líders, així com amb fires, congressos i centres espacials.

Desplegar més opcions de Seu d'empreses multinacionals de TIC amb estratègia digital de l'espai

L'Agència Espacial de Luxemburg ha aconseguit posicionar el país en àmbit europeu actuant com a tractor en dos grans temes dins el sector espacial: l'estratègia NewSpace i l'extracció de recursos espacials. En el marc d'ambdós temes s'organitza una conferència anual amb la participació de parts interessades internacionals, així com la implementació oficial de plans de treball nacionals. En el cas de l'extracció de recursos espacials, fins i tot s'ha creat una agència (Spaceresources.lu), separada de l'Agència Espacial General de Luxemburg, per centrar-s'hi en col·laboració amb l'Agència d'Innovació de Luxemburg. L'ESA (Agència Espacial Europea) també té una important seu a Luxemburg a la qual estan vinculats grans projectes europeus.

Amagar més opcions de Seu d'empreses multinacionals de TIC amb estratègia digital de l'espai
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Luxemburg

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Producció de metall i acer sostenible a tot Europa: acer verd

Grans empreses situades al país han anunciat noves estratègies de producció. Per primer cop es plantegen centrar la seva producció en l'"acer verd".

Desplegar més opcions de Producció de metall i acer sostenible a tot Europa: acer verd

La producció de l'acer verd comportarà la reducció del 30 % d'emissions de CO2 de les empreses amb l'objectiu d'arribar a zero emissions. Per aconseguir aquest objectiu les empreses cerquen de manera permanent noves col·laboracions tecnològiques en hidrogen, bioenergia, captura de carbó i emmagatzematge. En els propers anys es fomentarà un ecosistema relacionat amb l'acer verd que crearà oportunitats per a les start-ups i scaleups catalanes. Aquest desplegament es farà juntament amb les autoritats valones.

Amagar més opcions de Producció de metall i acer sostenible a tot Europa: acer verd
Economia circular

Bèlgica

Economia circular


Economia circular: pilar estratègic de la UE. Finançament i licitacions

L'economia circular i el creixement sostenible són el gran pilar estratègic de la UE i Bèlgica per als propers anys. Oportunitats de finançament per a l'R+D i contractes públics en l'àmbit europeu i mitjançant els fons europeus.

Desplegar més opcions de Economia circular: pilar estratègic de la UE. Finançament i licitacions

Europa s'ha marcat un objectiu clar en el desenvolupament de l'economia circular en tots els àmbits de la societat. Per arribar-hi s'han articulat diversos plans d'acció i instruments financers que ajudaran a finançar projectes d'àmbit europeu, nacional i regional, i que ofereixen grans oportunitats de contractes per a les empreses. Es poden trobar oportunitats per a una millor gestió dels residus, per valoritzar-los o transformar-los en energia, o per al desenvolupament dels processos de reutilització. Bèlgica és un dels països amb una estratègia clara en aquesta línia. Cerca permanent de tecnologia.

Amagar més opcions de Economia circular: pilar estratègic de la UE. Finançament i licitacions
Energia i recursos

França

Energia i recursos


França, un país compromès amb la descarbonització de la indústria

El govern francès destinarà 1.200 milions d’euros a la millora de l’eficiència energètica, a nous processos de fabricació, a l’electrificació i a la producció de calor descarbonitzada de la indústria.

Desplegar més opcions de França, un país compromès amb la descarbonització de la indústria

Les mesures de descarbonització de la indústria suposen oportunitats per als proveïdors industrials que ofereixin maquinària i solucions per millorar l'eficiència energètica i per transformar els processos que permetin contribuir significativament a la descarbonització de la indústria.

Amagar més opcions de França, un país compromès amb la descarbonització de la indústria

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?