ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Sri Lanka

L'illa de l'Índic, pont entre dos continents

Oportunitats de negoci a Sri Lanka i a l'Àsia Meridional

Vins, caves i begudes

Sri Lanka

Vins, caves i begudes


La porta per a les illes Maldives, Seychelles i Maurici

El mercat del vi va registrar uns ingressos de 15 milions de dòlars l'any 2022, i creix amb una taxa del 4,86 %. Com que és un país d'entrada a algunes illes turístiques de l'oceà Índic, el sector és molt important per a l'economia del país.

Desplegar més opcions de La porta per a les illes Maldives, Seychelles i Maurici

Juntament amb la importació i la reexportació a països de l'oceà Índic, el consum de vi i begudes alcohòliques a Sri Lanka també creix amb un ritme ferm. S'espera que el consum per càpita arribi a 0,5 L per persona l'any 2023, amb un augment de l'1,7 % en relació amb l'any passat. La preferència principal és per als vins australians, però l'oferta europea també té una bona acceptació i gaudeix d'un mercat força madur.

Amagar més opcions de La porta per a les illes Maldives, Seychelles i Maurici
Alimentació

Sri Lanka

Alimentació


País petit amb gran demanda d'aliments

Pel que fa a l'agricultura, Sri Lanka produeix fruita, però depèn, sobre manera, de productes importats de l'Índia, Austràlia, i molts altres països del món, per alimentar el seu poble.

Desplegar més opcions de País petit amb gran demanda d'aliments

Sri Lanka acaba de sortir d'una crisi econòmica gegantina. La seva dependència en importació és elevada i, atès que és un país principalment turístic, necessita alternatives alimentàries barates i consistents. Hi ha una gran demanda de productes occidentals derivada del sector turístic i la crisi obre una gran oportunitat perquè empreses europees puguin entrar al mercat amb una oferta correcta i competitiva.

Amagar més opcions de País petit amb gran demanda d'aliments
Energia i recursos

Sri Lanka

Energia i recursos


Renovables: la pròxima gran oportunitat de Sri Lanka

La crisi econòmica recent i l'alta dependència de la importació de carbó i fonts energètiques ha fet molt necessari que el país sigui autosuficient en energia, bo i aprofitant els immensos recursos naturals que té a l'abast.

Desplegar més opcions de Renovables: la pròxima gran oportunitat de Sri Lanka

Sri Lanka està envoltada per l'oceà Índic i té molt d'accés a fonts naturals per incrementar la producció d'energia renovable. Malauradament, per manca de talent i de coneixement a l'hora de disposar dels recursos d'una forma correcta, la indústria encara creix amb molta lentitud i necessita rebre ofertes de valor procedents d'actors mundials que pugui incorporar i que li permetin impulsar la indústria.

Amagar més opcions de Renovables: la pròxima gran oportunitat de Sri Lanka
TIC i transformació digital

Índia

TIC i transformació digital


L'Índia es posiciona com el 'Hub' Digital mundial per a l'any 2030

L'Índia és una de les economies de major creixement al món, i es preveu que aquesta tendència es mantingui en els propers anys.

Desplegar més opcions de L'Índia es posiciona com el 'Hub' Digital mundial per a l'any 2030

La deslocalització global, la digitalització i la transició energètica han de permetre un creixement econòmic del país.
Tant el govern central i estatal com la indústria índia han pres mesures per desenvolupar solucions tecnològiques per habilitar digitalment els serveis per als ciutadans així com per enfortir constantment les seves capacitats digitals mitjançant l'adopció de tecnologies deeptech. Les tecnologies relacionades amb els pagaments mòbils; contingut digital; banca, educació, salut i comerç electrònic; indústria 4.0 o start-ups amb enfocament fintech, edutech, enterprise tech i healthtech són àrees d'oportunitat.

Amagar més opcions de L'Índia es posiciona com el 'Hub' Digital mundial per a l'any 2030

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àsia meridional: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial