Alertes de comerç internacional
La FSSAI (Food Safety and Standards Authority of India) ha notificat un nou marc regulador per a empreses estrangeres que exporten aliments a l'Índia.

Alerta de comerç internacional
La nova normativa pretén augmentar la seguretat en la importació de productes alimentaris al país. Amb tot això, cal destacar:
- Les empreses estrangeres de producció d'aliments per a l'exportació a l'Índia de determinades categories hauran de registrar-se a l'autoritat de seguretat alimentària i estàndards de l'Índia i també podran estar subjectes a inspecció per part dels funcionaris indis de seguretat alimentària.
- La FSSAI definirà categories de productes alimentaris en funció de l'avaluació dels riscos i que les fàbriques internacionals hauran de registrar amb el regulador.
- Les empreses d'aliments estrangeres que pertanyen a aquestes categories i que volen exportar aquests aliments a l'Índia s'han de registrar a l'autoritat alimentària abans d'exportar a l'Índia.
- La inscripció és per a dos anys.
- Les empreses de processament d'aliments es poden inspeccionar si es considera necessari. Els funcionaris de la FSSAI i del Ministeri, l'organització, el departament o l'agència d'auditoria corresponents reconeguts per l'autoritat alimentària es designaran per inspeccionar les instal·lacions estrangeres de processament d'aliments.
- La inspecció es pot dur a terme fins i tot després d'obtenir el registre.
- La FSSAI podria cancel·lar o suspendre el registre de les empreses estrangeres de processament d'aliments que no compleixen les normes de seguretat alimentària.
IMPORTANT: les normes de la primera esmena de la Food Safety and Standards Authority of India (importació), del 2021 entraran en vigor l'1 de juny del 2022.
Enllaços d’interès
Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.