ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

L'Índia endureix la normativa per introduir nous productes alimentaris al país

Alertes de comerç internacional

La FSSAI (Food Safety and Standards Authority of India) ha notificat un nou marc regulador per a empreses estrangeres que exporten aliments a l'Índia.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

La nova normativa pretén augmentar la seguretat en la importació de productes alimentaris al país. Amb tot això, cal destacar:

 • Les empreses estrangeres de producció d'aliments per a l'exportació a l'Índia de determinades categories hauran de registrar-se a l'autoritat de seguretat alimentària i estàndards de l'Índia i també podran estar subjectes a inspecció per part dels funcionaris indis de seguretat alimentària.
 • La FSSAI definirà categories de productes alimentaris en funció de l'avaluació dels riscos i que les fàbriques internacionals hauran de registrar amb el regulador.
  • "Les empreses d'aliments estrangeres que pertanyen a aquestes categories i que volen exportar aquests aliments a l'Índia s'han de registrar a l'autoritat alimentària abans d'exportar a l'Índia".
 • La inscripció és per a dos anys.
  • "Les empreses de processament d'aliments es poden inspeccionar si es considera necessari. Els funcionaris de la FSSAI i del Ministeri, l'organització, el departament o l'agència d'auditoria corresponents reconeguts per l'autoritat alimentària es designaran per inspeccionar les instal·lacions estrangeres de processament d'aliments".
 • La inspecció es pot dur a terme fins i tot després d'obtenir el registre.
 • La FSSAI podria cancel·lar o suspendre el registre de les empreses estrangeres de processament d'aliments que no compleixen les normes de seguretat alimentària.

 

IMPORTANT: les normes de la primera esmena de la Food Safety and Standards Authority of India (importació), del 2021 entraran en vigor l'1 de juny del 2022.

 

Enllaços d’interès

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional