L'alimentació, el sector industrial líder

Catalunya concentra un dels clústers d'alimentació més grans d'Europa, que té en la carn el seu màxim protagonista. El sector està en transformació constant per adaptar-se als nous gustos dels consumidors.

Oportunitats de negoci vinculades a l'alimentació

Xina

Xina

Alimentació


Un sector estratègic per al productor agrícola més important del món

El sector de l’agricultura és considerat estratègic a la Xina i per això el govern xinès ha anunciat grans inversions per modernitzar-lo per a l’any 2020.

Mitjançant el desenvolupament de la industria, la protecció de la seguretat alimentària nacional i el suport als inversors del sector, a més de millorar els equipaments, invertir en tecnologia, formació per als agricultors i portar més ingressos a les zones rurals. Existeixen oportunitats per als inversors estrangers tot i que hi ha alguns subsectors que estan molt protegits o prohibits, com per exemple el de les llavors de cultiu modificades genèticament.

Singapur

Singapur

Alimentació

Alimentació especialitzada i gurmet

Logística, e-commerce i distribució


Béns de consum i productes d'alimentació

Segons un estudi de PWC, més d'un terç de les famílies de Singapur guanyaran l'any 2018 més de 150.000 USD anuals, amb la demanda generada corresponent per a productes de consum, béns per a la llar i productes d'alimentació de qualitat.
Durant dècades, Singapur ha estat la principal destinació de shopping d'Àsia i encara manté aquest rol, tot i la forta competència del consum a través de mitjans electrònics, particularment via telefonia mòbil. A l'elevat poder adquisitiu de la població local cal doncs afegir el consum efectuat pels visitants de països veïns del Sud-est Asiàtic, així com de l'Índia i particularment de la Xina.
Singapur

Singapur

Alimentació


Singapur depèn totalment de les importacions d'aliments

Amb recursos naturals escassos i poca terra, Singapur ha d'importar aproximadament el 90% dels aliments que es consumeixen al país.

L'absència d'agricultura, ramaderia i aqüicultura i la necessitat de satisfer les demandes alimentàries i gastronòmiques d'una base població de més de 4 milions de persones i més de 7 milions de turistes anuals, estimulen les importacions procedents de països veïns. Moltes de les principals empreses de consumidors del món, com ara Unilever i Nestlé, tenen activitats a Singapur pel seu coneixement sobre els mercats occidentals i asiàtics, així com les diversitats d'Àsia. Quatre de les cinc empreses líders alimentàries i nutricionals de l'Àsia-Pacífic duen a terme activitats d'R+D a Singapur, incloent Nestlé, Mead Johnson i Danone.

Hong Kong

Hong Kong

Alimentació

Alimentació especialitzada i gurmet

Vins, caves i begudes


Alimentació especialitzada i gurmet

Hong Kong és un mercat depenent de les importacions, amb un 95 % de productes alimentaris i begudes importats de tot el món.
La producció local només representa el 7,8 % de verdures i el 7,1 % de carn de porc del consum local. La regió es troba oberta a tot tipus de productes alimentaris en el segment gurmet com ara: formatges, trufes, safrà, caviar, salses, conserves, xarcuteria, dolços, etc. Evidentment, els vins i altres begudes i olis també s’inclouen. Els productes espanyols més coneguts són els més típics: pernil ibèric, oli d’oliva i vins.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Alimentació: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial