ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Suècia

Suècia, el millor país per fer-hi negocis

Activitats i missions sobre Suècia i l'Europa occidental

Consulta la informació d'activitats anteriors

Divendres, 07 d’octubre 2022

Oportunitats de negoci a Suècia i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Suècia

TIC i transformació digital


Suècia, la plataforma de llançament a l'era digital

Un centre global de tecnologia i empreses emergents: Estocolm té algunes de les empreses emergents tecnològiques amb més creixement mundial. Aquest èxit enforteix el mercat, que destaca per l'esperit emprenedor i la cultura de col·laboració.

Desplegar més opcions de Suècia, la plataforma de llançament a l'era digital

Quatre punts forts de l’ecosistema TIC suec:

  1. Més de 30 bancs de proves centrats en IA, IdC, 5G/6G, ludificació, seguretat informàtica, connectivitat, computació en núvol, tecnologia de mobilitat, robòtica avançada i aprenentatge remot.
  2. Infraestructura digital resistent i baixa en carboni i un dels més alts nivells de preparació de xarxes i tecnologia del món.
  3. Sector de les TIC en plena expansió que dona feina al 6,1 % de la població (el doble de la mitjana de la UE), i reconegudes facilitats per a startups que produeixen marques tecnològiques mundials.
  4. Líder en automatització, IA, aprenentatge automàtic, comerç electrònic, tecnologia portable, experiència d'usuari, ciberseguretat, lliurament en núvol, centres de dades i més.
Amagar més opcions de Suècia, la plataforma de llançament a l'era digital
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Suècia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Suècia, líder en la transformació del sector de l'automoció

El sector automobilístic suec genera avui dia moltes oportunitats de feina, representa una part vital de les exportacions totals del país i és, sens dubte, una de les parts més importants del comerç i la indústria de Suècia. El fet de comptar amb tres fabricants de vehicles líders i tenir una població de només deu milions d'habitants converteix Suècia en un exemple del sector únic al món.

Amagar més opcions de Suècia, líder en la transformació del sector de l'automoció
Economia circular

Suècia

Economia circular


Suècia, un país amb un 99 % de reciclatge dels residus

És el millor país del món amb diferència quant al reciclatge i la reutilització de residus, després d'una gran evolució durant les últimes dècades, en què ha passat d'un reciclatge dels residus del 38 % l'any 1975 al 99 % el 2022.

Desplegar més opcions de Suècia, un país amb un 99 % de reciclatge dels residus

Degut al gran èxit del sector dels residus a Suècia i a la política de residus zero, el país ha quadruplicat el nombre de residus importats d'altres països com el Regne Unit, Noruega, i Irlanda, en els últims anys. Tot i això, encara hi ha marge de millora quant als processos d'eliminació de residus pel que fa a l'impacte sobre el medi ambient.

Per altra banda, Suècia disposa d'un sistema de recollida de residus d'última generació i canalitzacions sota les carreteres que recullen les escombraries provinents de les llars, cosa que ajuda a eliminar l'olor d'escombraries i elimina l'ús d'espai a peu de carrer per a residus.

Amagar més opcions de Suècia, un país amb un 99 % de reciclatge dels residus
Energia i recursos

Països Baixos

Energia i recursos


Una indústria 100 % sostenible el 2050

De cara al 2050, la indústria neerlandesa ha d'arribar a ser 100 % sostenible, amb un objectiu ambiciós marcat també per al 2030.

Desplegar més opcions de Una indústria 100 % sostenible el 2050

Per arribar a aquests objectius es preveu una electrificació de la indústria, canviant l'ús del gas per l'ús d'electricitat sostenible o hidrogen verd. A més, aquest canvi s'enfoca a l'emmagatzematge de CO2, l'eficiència energètica i la transició cap a matèries primeres sostenibles. Les empreses industrials poden obtenir subsidis per a adoptar o desenvolupar solucions per a diversos camps. Hi haurà oportunitats per a les empreses catalanes amb solucions innovadores i competitives.

Amagar més opcions de Una indústria 100 % sostenible el 2050

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Suècia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial