ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Un pol d'investigació i d'atracció d'inversions estrangeres

Oportunitats de negoci vinculades a l'àmbit de la indústria farmacèutica

Angola

Angola

Indústria farmacèutica


La nova legislació farmacèutica a Angola genera oportunitats

El nou marc legislatiu arran de la creació de l'Agència Reguladora de Medicaments i Tecnologies Sanitàries (ARMED) pot obrir noves oportunitats a les empreses catalanes.

Desplegar més opcions de La nova legislació farmacèutica a Angola genera oportunitats

Un decret presidencial va crear l'Agència Reguladora de Medicaments i Tecnologies Sanitàries (ARMED) el 2022. L'objectiu principal d'ARMED és elevar els estàndards, la qualitat i la protecció de la salut pública d'Angola. En aquest context, les empreses catalanes de genèrics i de tecnologia farmacèutica poden tenir més oportunitats, ja que els productes/medicaments de menys qualitat no podran entrar al mercat.

Amagar més opcions de La nova legislació farmacèutica a Angola genera oportunitats
Letònia

Letònia

Indústria farmacèutica


La indústria farmacèutica letona: passat, present i futur

Letònia ha tingut —i continuarà tenint— una sòlida base d'R+D i fabricació de productes farmacèutics. El govern inclou la indústria farmacèutica a la llista de sectors prioritaris essencials per al desenvolupament econòmic del país.

Desplegar més opcions de La indústria farmacèutica letona: passat, present i futur

Letònia va ser la ubicació principal d'aquests sectors a l'antiga Unió Soviètica, amb el 25 % de la nova tecnologia soviètica de medicaments dissenyada des del país. Entre els països exportadors de productes farmacèutics, Letònia ocupa el lloc número 38, i és un país important. Als laboratoris locals hi treballen més de 2.500 empleats. Alguns dels laboratoris locals tenen previst invertir més de 100 milions d'euros en la modernització i desenvolupament de nous productes, amb l'objectiu d'augmentar la producció 2-2,5 vegades i estar entre els laboratoris europeus TOP-10 durant els cinc anys vinents, la qual cosa representa una oportunitat per als proveïdors catalans de tecnologies, formulacions, etc.

Amagar més opcions de La indústria farmacèutica letona: passat, present i futur
Sud-àfrica

Sud-àfrica

Indústria farmacèutica


Medicaments i derivats amb bona relació tecnologia/preu

Hi ha oportunitats de negoci en tota la cadena de valor. El sector farmacèutic està dominat per empreses farmacèutiques multinacionals amb operacions locals.

Desplegar més opcions de Medicaments i derivats amb bona relació tecnologia/preu

En els pròxims anys, els medicaments genèrics poden esperar un creixement més fort, tant en volum com en despesa, a causa de l'alta demanda i les preferències de compra del sector públic, però també a causa de l'augment de la producció local impulsada pels incentius i per les polítiques governamentals que afavoreixen la producció local. Per tant, podrem trobar oportunitats tant per a les empreses que es dediquin a la indústria per produir medicaments com per a exportació directa de genèrics.

Amagar més opcions de Medicaments i derivats amb bona relació tecnologia/preu
Cuba

Cuba

Indústria farmacèutica


Cooperació en biotecnologia

Els ingressos en divises derivats de les exportacions de la indústria biotecnològica cubana superen els 9.000 milions de dòlars anuals gràcies a un sòlid ecosistema de centres de recerca en biotecnologia, així com laboratoris farmacèutics públics.

Desplegar més opcions de Cooperació en biotecnologia

El consorci públic biotecnològic i farmacèutic BioCubaFarma està format per 32 empreses, les quals al seu torn compten amb 64 línies de producció. Els principals productes dins la seva cartera són els biofàrmacs per a la prevenció i el tractament de diferents malalties (càncer, malalties infeccioses, afeccions cardiovasculars, diabetis), així com reactius diagnòstics i equips mèdics. BioCubaFarma valora positivament la cooperació en la recerca en projectes d'investigació.

Amagar més opcions de Cooperació en biotecnologia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àmbit de la indústria farmacèutica: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial