ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Etiòpia

Una economia agrària en transició

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Etiòpia

Oportunitats de negoci a Etiòpia i a l'Àfrica subsahariana

Tèxtil i moda

Etiòpia

Tèxtil i moda


Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món

Un cost de la mà d'obra competitiu, la disponibilitat de matèries primeres i els baixos costos energètics han fet d'Etiòpia un país atractiu per a les inversions de les empreses tèxtils i la indústria del cuir.

Desplegar més opcions de Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món

Etiòpia mira la Xina, el Vietnam o Bangladesh per tal de treure el país de 100 milions d'habitants de la pobresa. Com? Convertint-se en el nou centre de subcontractació manufacturer per a la indústria tèxtil i del cuir. Amb una forta intervenció de l’Estat, l'economia està orientada cap a una ràpida industrialització i una priorització de sectors destinats a promoure les exportacions. La construcció de parcs industrials, així com les facilitats per a la inversió estrangera, han atret proveïdors de marques multinacionals com H&M, Levi's o Guess per fabricar a Etiòpia. Aportar valor a la naixent indústria tèxtil i del cuir amb maquinària, teixits tècnics, disseny, productes químics i saber fer ofereix oportunitats a Etiòpia.

Amagar més opcions de Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món
Indústria farmacèutica

Etiòpia

Indústria farmacèutica


Formulació, inputs i tecnologia per la indústria farmacèutica a Etiòpia

El sector farmacèutic i mèdic és un sector estratègic a Etiòpia, on es vol estimular la producció local per reduir la dependència exterior i les col·laboracions amb empreses estrangeres per millorar la seva tecnologia.

Desplegar més opcions de Formulació, inputs i tecnologia per la indústria farmacèutica a Etiòpia

El sector farmacèutic a Etiòpia ha estat identificat com a prioritari en el II Growth and Transformation Plan (GTP II) del govern, amb la construcció de parcs industrials dedicats al sector farmacèutic. L’objectiu és convertir Etiòpia en el hub de la indústria farmacèutica a l’Àfrica. S’estima que el sector farmacèutic creixi un 15% anual fins el 2025. Actualment, la majoria dels fabricants que operen en el sector no compleixen encara els requisits de Good Manufacturing Practices (GMP) marcats per l’OMS i només serveixen un 20% de la demanda domèstica. L’esperat creixement de la industria local presenta oportunitats per les empreses catalanes proveïdores de principis actius (API), maquinària, equipament i coneixement.

Amagar més opcions de Formulació, inputs i tecnologia per la indústria farmacèutica a Etiòpia
Alimentació

Etiòpia

Alimentació


Oportunitats en l'agroprocessament

La transició cap a un sector agrícola productiu vinculat a les indústries que permeten la producció d'aliments de valor afegit es considera un pilar del desenvolupament.

Desplegar més opcions de Oportunitats en l'agroprocessament

Per comprovar la seguretat alimentària i augmentar la producció i exportació de valor afegit, es despleguen estratègies com la modernització de l'agricultura i la creació de centres de producció a través de parcs agroindustrials integrats (IAIP) que ofereixen l'oportunitat de superar els colls d'ampolla de la cadena de valor: agrupen empreses independents per obtenir economies d'escala i externalitats positives, comparteixen infraestructura i aprofiten les oportunitats de compra i venda a granel, entre d'altres. Les empreses catalanes poden prospectar les oportunitats en l'agroprocessament a les IAIP, o la dotació de maquinària per a la transformació i valor afegit (blat, llavors oleaginoses…) i el subministrament d'inputs de producció.

Amagar més opcions de Oportunitats en l'agroprocessament
Maquinària i béns d'equip

Kènia

Maquinària i béns d'equip


Buy Kenya, Build Kenya: oportunitats per a les tecnologies industrials

La indústria kenyana necessita equipaments i tecnologies per a poder fabricar localment i substituir les importacions, la qual cosa genera oportunitats per als socis tecnològics.

Desplegar més opcions de Buy Kenya, Build Kenya: oportunitats per a les tecnologies industrials

L'economia més avançada de l'Àfrica oriental vol aprofundir el seu procés d'industrialització mitjançant la promoció de l'estratègia Buy Kenya, Build Kenya. Per a continuar sent un dels països líders del continent, la indústria de Kenya ha d'avançar en la transformació industrial. L'anomenada Agenda 4 Grans del Govern sortint tenia com a objectiu augmentar el pes de la indústria en el PIB del 8,5 % al 15 % en 4 anys. L'expansió industrial ha de generar oportunitats per a les empreses especialitzades en tecnologia, maquinària, equips per a la indústria, així com en formulacions, matèries primeres i semielaborades, ingredients, i coneixements d'enginyeria i industrial en general.

Amagar més opcions de Buy Kenya, Build Kenya: oportunitats per a les tecnologies industrials

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial