ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nota Econòmica de Moçambic

Informes país

Els principals països proveïdors de Moçambic són Sud-àfrica, la Xina i l'Índia. Catalunya, per la seva banda, hi exporta sobretot articles tèxtils de la llar, plàstics i vehicles.

Nota Econòmica Moçambic

Nota Econòmica Moçambic

Moçambic ofereix oportunitats de negoci per a les empreses catalanes en sectors com l'energia, el tèxtil i la moda o en la maquinària i béns d'equipament:

  • Moçambic multiplicarà el seu PIB per 5 en els pròxims anys a través del gas. Arrel de l'inici dels projectes d'explotació de gas natural a Moçambic, també s'han activat altres projectes al país: línies de transmissió, subestacions i noves plantes de generació d'energia (gas i energia renovable), entre d'altres. Moçambic presenta oportunitats de prestació de serveis en els projectes com a proveïdors de material o maquinària per a les construccions.
  • Oportunitats per a béns de consum i moda. Moçambic és una economia poc desenvolupada que està experimentant un creixement important. Existeixen oportunitats de negoci interessants per a empreses que ofereixen productes diferencials a preus competitius. Hi ha hagut un increment de la demanda de productes més prèmium que fins ara no generaven interès ni canals d'entrada al país. Durant el 2020-2022 van augmentar les importacions de roba i el seu valor.
  • Els multilaterals aposten pel sector agroindustrial de Moçambic. Tot i que avui Moçambic té un sector industrial per a la transformació d'aliments molt poc desenvolupat, els fons multilaterals i el sector privat estan invertint en la seva transformació. El BAfD va aprovar una ajuda de 50 milions de dòlars per a la primera fase del Grup del Corredor de Desenvolupament el desembre de 2021.

Consulta totes les dades sobre Moçambic i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Moçambic 2022 (document .PDF).

Descarrega't el material