ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Cap a un món més sostenible

Oportunitats de negoci vinculades al sector d'energia i recursos

Dinamarca

Dinamarca

Energia i recursos


Innovació i independència dels combustibles fòssils

Des dels anys 70, Dinamarca prioritza el sector energètic per no ser dependent d'altres països proveïdors de combustible i per crear indústria pròpia.

Desplegar més opcions de Innovació i independència dels combustibles fòssils

S'ha apostat molt per aquest sector per ser independent d'altres països i crear una indústria verda. El sector elèctric es basa principalment en energies renovables. El 80% de l'electricitat produïda al país prové de les energies renovables: 57% de l'energia eòlica, 20% de la biomassa i altres energies renovables combustibles i 3% de l'energia solar.

Amagar més opcions de Innovació i independència dels combustibles fòssils
Alemanya

Alemanya

Energia i recursos


Oportunitats en energies renovables

Els reptes i tendències són tecnològics, sobretot pel que fa a l'hidrogen verd, les smart grids i l'emmagatzematge de bateries per a l'energia generada a través de diverses fonts, com l'eòlica, fotovoltaica o altres.

Desplegar més opcions de Oportunitats en energies renovables

Alemanya és un gran consumidor d’energia i aposta per les fonts renovables amb un objectiu del 30 % de cara al 2030. Quant a la xarxa, la volatilitat de l’energia fotovoltaica i eòlica i la demanda creixent de la mobilitat elèctrica suposen reptes per a l’estabilitat de la xarxa. Les smart grids són un element imprescindible. L’hidrogen (verd) es necessita amb urgència per a: 1) la descarbonització de sectors industrials, com les indústries del ciment i l'acer; 2) els segments de mobilitat que no poden o difícilment es poden electrificar, com el trànsit aeri o marítim, i 3) com a emmagatzematge d'energia.

Amagar més opcions de Oportunitats en energies renovables
Oman

Oman

Energia i recursos


Oman està passant de l'energia convencional a la renovable

El govern d'Oman està considerat un dels pioners en sostenibilitat del GCC. Ha fet diversos passos per dirigir el país cap a nous patrons econòmics.

Desplegar més opcions de Oman està passant de l'energia convencional a la renovable

El govern pretén desenvolupar la producció del seu gas natural i altres indústries no derivades del petroli. Els quatre plans quinquennals anteriors han tingut èxit, i el pla quinquennal actual se centra en el sector privat com a catalitzador del creixement econòmic no derivat del petroli. El govern està avançant en la privatització dels seus serveis públics, el desenvolupament d'un conjunt de lleis mercantils per facilitar la inversió estrangera i l'augment de les despeses pressupostàries.

Amagar més opcions de Oman està passant de l'energia convencional a la renovable
Ghana

Ghana

Energia i recursos


Sector de l'energia a Ghana

El desenvolupament del sector del petroli i el gas requereix un suport tecnològic que no està disponible localment. Observem la necessitat creixent de coneixements per al desenvolupament de solucions per a millorar l’accés a l’energia i a l’electricitat de la població en zones urbanes i rurals. Molts d'aquests projectes compten amb finançament multilateral i existeixen oportunitats per a dur a terme projectes d'innovació per al desenvolupament de tecnologies adaptades a les necessitats locals amb un cost assequible. Hi ha demanda per a millorar l'eficiència energètica i per a solucions d'energia renovable.

Amagar més opcions de Sector de l'energia a Ghana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector d'energia i recursos: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial