ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Cap a un món més sostenible

Oportunitats de negoci vinculades a l'energia i els recursos

Bèlgica

Bèlgica

Energia i recursos


Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La transició energètica és un eix fonamental per a la UE en la lluita contra el canvi climàtic i la independència energètica. A través de fons europeus es finançaran molts projectes per accelerar aquesta transició a tots els estats membres de la UE.

Desplegar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La UE s'ha dotat d'una estratègia europea per a l'energia per al 2050. Ha obligat els estats membres a definir un pla d'acció concret per a arribar als objectius marcats, que oferirà moltes oportunitats a les empreses que treballin en les energies renovables, la distribució, la reducció de les emissions o en una millor eficiència energètica en tots els àmbits de la societat. Aquesta estratègia s'implementarà a través d'una multitud de fons de desenvolupament territorial, fons per a la innovació i finançament a través d'institucions financeres europees.

Amagar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica
Ghana

Ghana

Energia i recursos


Sector de l'energia a Ghana

El desenvolupament del sector del petroli i el gas requereix un suport tecnològic que no està disponible localment. Observem la necessitat creixent de coneixements per al desenvolupament de solucions per a millorar l’accés a l’energia i a l’electricitat de la població en zones urbanes i rurals. Molts d'aquests projectes compten amb finançament multilateral i existeixen oportunitats per a dur a terme projectes d'innovació per al desenvolupament de tecnologies adaptades a les necessitats locals amb un cost assequible. Hi ha demanda per a millorar l'eficiència energètica i per a solucions d'energia renovable.

Amagar més opcions de Sector de l'energia a Ghana
Singapur

Singapur

Energia i recursos


Singapur vol diversificar les fonts energètiques del país

El 95 % de l'electricitat nacional prové de les importacions de gas natural. Aquesta font continuarà essent la principal, però el país està interessat a diversificar-les.

Desplegar més opcions de Singapur vol diversificar les fonts energètiques del país

Singapur va assolir el 2020 l'objectiu solar que tenia per a aquell any, de 350 megawatts pic (MWp). A llarg termini, el nou objectiu solar serà d'assolir com a mínim 2 gigawatts pic (GWp) el 2030, i disposar d'emmagatzematge energètic de com a mínim 200 MW passat el 2025. L'Agència de l'Energia (EMA) també té l'objectiu posat en solucions de baixes emissions de carboni (captura de carboni, tecnologies d'ús i emmagatzematge i hidrogen) amb el potencial de reduir la petjada de carboni del país.

Amagar més opcions de Singapur vol diversificar les fonts energètiques del país
Xina

Xina

Energia i recursos


Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

Les creixents necessitats energètiques de la Xina es cobreixen cada vegada més amb energies renovables, gas natural i electricitat, mentre que la demanda de carbó es redueix.

Desplegar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

L'increment de l'ús d'energies renovables i el suport que reben per part de les polítiques públiques contribueixen a reduir els costos d'implementació. L'energia solar fotovoltaica és la manera més econòmica de generar electricitat a la Xina. També augmenta l'ús directe d'energies renovables en sectors d'ús final, a través de la bioenergia en la indústria, la solar i tèrmica per a la calefacció, i els biocombustibles per al transport. El 2040, l'electricitat s'haurà convertit en la principal font de consum d'energia final a la Xina. Des de finals de 2020 ja supera el carbó i no tardarà gaires anys a superar el petroli.

Amagar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Energia i recursos: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial