ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Cap a un món més sostenible

Oportunitats de negoci vinculades al sector d'energia i recursos

Singapur

Singapur

Energia i recursos


Singapur vol diversificar les fonts energètiques del país

El 95 % de l'electricitat nacional prové de les importacions de gas natural. Aquesta font continuarà essent la principal, però el país està interessat a diversificar-les.

Desplegar més opcions de Singapur vol diversificar les fonts energètiques del país

Singapur va assolir el 2020 l'objectiu solar que tenia per a aquell any, de 350 megawatts pic (MWp). A llarg termini, el nou objectiu solar serà d'assolir com a mínim 2 gigawatts pic (GWp) el 2030, i disposar d'emmagatzematge energètic de com a mínim 200 MW passat el 2025. L'Agència de l'Energia (EMA) també té l'objectiu posat en solucions de baixes emissions de carboni (captura de carboni, tecnologies d'ús i emmagatzematge i hidrogen) amb el potencial de reduir la petjada de carboni del país.

Amagar més opcions de Singapur vol diversificar les fonts energètiques del país
Europa Oriental i Àsia Central

Europa Oriental i Àsia Central

Energia i recursos


Les energies renovables a Grècia

Grècia està duent a terme una ambiciosa reforma del sector energètic, encaminada a complir amb l'objectiu compromès amb la UE en relació amb la reducció d'emissions d'un 56 % de cara a 2030.

Desplegar més opcions de Les energies renovables a Grècia

Grècia apostarà durant els pròxims anys per l'energia eòlica, per a la qual disposa de més de 2.500 hores de vent en moltes zones del país; l'energia solar fotovoltaica, que ja suposa més del 10 % de la generació d'electricitat a Grècia, i la generació d'energia per biomassa i biocombustibles. Tot això constitueix una excel·lent oportunitat per a fabricants de tota mena d'equips: generadors, elements constructius, equips d'emmagatzematge, sistemes de gestió, infraestructura de distribució i transport, entre d'altres.

Amagar més opcions de Les energies renovables a Grècia
Noruega

Noruega

Energia i recursos


Noruega, la superpotència energètica d'Europa

La demanda domèstica d'electricitat manté una tendència a l'alça en els últims anys i Noruega va ser el segon país a nivell mundial en consum d'electricitat per càpita el 2015.

Desplegar més opcions de Noruega, la superpotència energètica d'Europa

El sector elèctric noruec coneix l'elevat saber fer de les companyies elèctriques catalanes. És per això que consideren que les empreses catalanes poden trobar interessants oportunitats de negoci al país escandinau, tot i que insisteixen en la importància que tindria de s'associessin i col·laboressin amb companyies locals en cas de voler penetrar al mercat. Tot i no ser aquest un requisit obligatori, és altament recomanable posar-ho en pràctica donada la complexitat del mercat noruec (proteccionisme, idioma, requisits per a l'obtenció de llicències, processos). En conclusió, la indústria elèctrica del país escandinau té una bona opinió sobre l'experiència i els productes catalans.

Amagar més opcions de Noruega, la superpotència energètica d'Europa
Bèlgica

Bèlgica

Energia i recursos


Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La transició energètica és un eix fonamental per a la UE en la lluita contra el canvi climàtic i la independència energètica. A través de fons europeus es finançaran molts projectes per accelerar aquesta transició a tots els estats membres de la UE.

Desplegar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La UE s'ha dotat d'una estratègia europea per a l'energia per al 2050. Ha obligat els estats membres a definir un pla d'acció concret per a arribar als objectius marcats, que oferirà moltes oportunitats a les empreses que treballin en les energies renovables, la distribució, la reducció de les emissions o en una millor eficiència energètica en tots els àmbits de la societat. Aquesta estratègia s'implementarà a través d'una multitud de fons de desenvolupament territorial, fons per a la innovació i finançament a través d'institucions financeres europees.

Amagar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector d'energia i recursos: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial