ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Oportunitats de negoci vinculades al sector del tèxtil i la moda

Bangladesh

Bangladesh

Tèxtil i moda


Noves tecnologies i oferta defineixen el sector del tèxtil a Bangladesh

El sector tèxtil, amb 46 bilions de dòlars, representa el 77 % de les exportacions totals del país. La UE i els EUA en són els mercats principals i exigeixen una elevada qualitat de producte i tecnologies modernes, amb consistència.

Desplegar més opcions de Noves tecnologies i oferta defineixen el sector del tèxtil a Bangladesh

En l'actualitat, Bangladesh ocupa el segon lloc al món com a principal productor de peces de vestir, amb ingressos de 20 bilions de dòlars, dels quals, el 80 % és exportació a la UE i els EUA. Lamentablement, però, Bangladesh viu una crisi energètica i d'aigua que ha afectat la indústria en els darrers anys. Tecnologia antiga i manca d'automatització: també té processos llargs de producció que són un impediment perquè el sector continuï creixent a escala mundial. El país ha d'afrontar aquests reptes i cercar alternatives a través de la tecnologia i la innovació, i millorar la infraestructura existent per preparar-se bé i continuar creixent en aquest sector.

Amagar més opcions de Noves tecnologies i oferta defineixen el sector del tèxtil a Bangladesh
Albània

Albània

Tèxtil i moda


Oportunitats en el sector tèxtil albanès

Durant els últims anys Albània s'ha convertit en un important centre de producció tèxtil, tant per al consum local com per a l'exportació.

Desplegar més opcions de Oportunitats en el sector tèxtil albanès

Albània es troba immersa en un procés d'inversió en el sector manufacturer tèxtil, un dels grans sectors exportadors del país. D'entre les principals marques i clients es troben multinacionals europees i nord-americanes com Inditex, Gianfranco Ferré i U.S. Polo, entre d'altres. Les empreses catalanes tenen oportunitats relacionades amb la provisió de matèries primeres, productes intermedis, maquinària i equipament per automatitzar les plantes productives i dotar-les de noves tecnologies.

Amagar més opcions de Oportunitats en el sector tèxtil albanès
Macedònia del Nord

Macedònia del Nord

Tèxtil i moda


El sector tèxtil a Macedònia del Nord: històric i competitiu

El sector del tèxtil i de la moda compta amb una extensa tradició a Macedònia del Nord, i contribueix al 17 % del PIB i al 14 % del total de les exportacions.

Desplegar més opcions de El sector tèxtil a Macedònia del Nord: històric i competitiu

El sector tèxtil de Macedònia del Nord és un sector estratègic que dona ocupació a un 35 % del sector manufacturer del país. És altament competitiu en costos i la posició del país permet servir els mercats europeus de major renda sense dificultat. El sector suposa una bona oportunitat per a empreses que ofereixin matèries primeres i entrades, així com equipament, tecnologia industrial i embalatges, entre d'altres.

Amagar més opcions de El sector tèxtil a Macedònia del Nord: històric i competitiu
El Salvador

El Salvador

Tèxtil i moda


Maquinària, tecnologia i productes intermedis per al sector tèxtil

El Salvador ha assolit exportacions d'uns 1.214 milions de dòlars el 2021 dirigides principalment als Estats Units. Encara hi ha molt d'espai per al creixement pel fet que només té el tres per cent del mercat nord-americà.

Desplegar més opcions de Maquinària, tecnologia i productes intermedis per al sector tèxtil

Les empreses catalanes tenen oportunitats en el subministrament de maquinària, matèries primeres i serveis de consultoria per a les més de 150 empreses del sector tèxtil i maquiles d'El Salvador. Els grups fabricants, d'origen nord-americà, es concentren en zones franques establertes al Salvador.

Amagar més opcions de Maquinària, tecnologia i productes intermedis per al sector tèxtil

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector del tèxtil i la moda: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial