ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El sector tèxtil i moda a Catalunya

Informes sectorials

Prop de 800 empreses formen el sector tèxtil i moda a Catalunya, una indústria amb mirada internacional: Catalunya és la primera destinació de l'Estat en inversió estrangera rebuda.

16/10/2019
El sector tèxtil i moda a Catalunya

El sector tèxtil i moda a Catalunya

ESTUDI DISPONIBLE EN DUES VERSIONS: PÍNDOLA EN CATALÀ (document .PDF) I ANGLÈS (document .PDF)

El sector tèxtil i moda comprèn les àrees de la roba de vestir, el calçat, complements de moda de pell i altres complements i accessoris. A Catalunya, aquesta indústria està formada per 793 empreses que donen feina a més de 64.000 treballadors i que facturen 14.500 milions d’euros.

En termes d’internacionalització, les peces de vestir exteriors és el subgrup més exportat i que representa el 28,6% del total d’exportacions de la indústria. La roba interior, amb un 15,1%, ocupa el segon lloc en les exportacions. Per altra banda, Catalunya ha estat la primera regió de l’Europa occidental en projectes d’inversió estrangera rebuts entre els anys 2014-2018 i és la primera destinació de l’Estat (53% de projectes rebuts).

L’estudi també posa de manifest l’excel·lent posició geoestratègica de Catalunya, un fet que permet connexions eficients amb Àsia i Amèrica així com una distribució ràpida i fàcil amb el sud d’Europa i el nord d’Àfrica.

A escala global, el valor total de la indústria de la moda és de 2.500 bilions de dòlars i es preveu un creixement de les vendes sobretot en països emergents asiàtics, de l’Orient Mitjà i europeus durant el 2019. Per altra banda, s’espera que la Xina superi els Estats Units com el mercat més gran de moda al món.

Aquest informe sectorial destaca països com els EUA, Guatemala, el Salvador, Itàlia, França, Alemanya, Bangladesh, la Xina, l’Índia o Etiòpia com els que ofereixen més oportunitats d’internacionalització per a les empreses. En termes d’oportunitats d’inversió empresarial i tecnològica, el sector n’ofereix en aspectes com wearables, logística o en economia circular.

Serveis relacionats

Pàgines relacionades