ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Albània

Una de les principals destinacions de la inversió estrangera a l'Europa de l'Est

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Albània

Activitats i missions empresarials sobre Albània, l'Europa oriental i l'Àsia central

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimarts, 10 de gener 2023

Oportunitats de negoci a Albània, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Energia i recursos

Albània

Energia i recursos


Oportunitats en el procés de renovació del sector energètic albanès

Albània és un importador net d'electricitat. Depenent gairebé exclusivament de la generació hidroelèctrica, necessita tant diversificar les seves fonts de generació elèctrica com actualitzar la seva infraestructura.

Desplegar més opcions de Oportunitats en el procés de renovació del sector energètic albanès

Albània necessita renovar gran part del seu sistema elèctric (transmissió, transport i generació). Es fa necessària una major diversificació en les seves fonts d'energia i de generació elèctrica (renovables i convencionals) i també presenta oportunitats en la infraestructura de gas. Són interessants, a més, les tecnologies per a un ús més eficient de la xarxa elèctrica, particularment solucions "smart grid".

Amagar més opcions de Oportunitats en el procés de renovació del sector energètic albanès
Tèxtil i moda

Albània

Tèxtil i moda


Oportunitats en el sector tèxtil albanès

Durant els últims anys Albània s'ha convertit en un important centre de producció tèxtil, tant per al consum local com per a l'exportació.

Desplegar més opcions de Oportunitats en el sector tèxtil albanès

Albània es troba immersa en un procés d'inversió en el sector manufacturer tèxtil, un dels grans sectors exportadors del país. D'entre les principals marques i clients es troben multinacionals europees i nord-americanes com Inditex, Gianfranco Ferré i U.S. Polo, entre d'altres. Les empreses catalanes tenen oportunitats relacionades amb la provisió de matèries primeres, productes intermedis, maquinària i equipament per automatitzar les plantes productives i dotar-les de noves tecnologies.

Amagar més opcions de Oportunitats en el sector tèxtil albanès
Indústria farmacèutica

Albània

Indústria farmacèutica


Creix la preocupació per la salut a Albània

El 2021, les importacions de productes farmacèutics a Albània van superar els 230 milions de dòlars. La demanda de productes és creixent, particularment dels productes sense recepta, que ja arriba als 80 milions de dòlars.

Desplegar més opcions de Creix la preocupació per la salut a Albània

El sector farmacèutic a Albània ofereix interessants oportunitats. El 2020, el mercat farmacèutic va assolir un valor d'aproximadament 380 milions d'euros, i cal esperar que continuï expandint-se a una taxa anual de més del 5 % en els anys venidors. Albània importa la majoria dels medicaments, cosa que indica un potencial de creixement de la demanda i també marge per a la producció local. El govern ha implantat polítiques de suport en què s'inclouen incentius fiscals i programes de desenvolupament, de cara a fomentar la inversió i la producció local de medicaments.

Amagar més opcions de Creix la preocupació per la salut a Albània
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Romania

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Oportunitats en el sector del subministrament i tractament d'aigües

Romania serà un dels majors receptors de fons de la UE. A més dels 29,2 M€ del fons per al Pla de Recuperació i Desenvolupament, la CE vol aportar 20,5 M€ al pressupost 21-27, sobretot per renovar la infraestructura mediambiental.

Desplegar més opcions de Oportunitats en el sector del subministrament i tractament d'aigües

Segons dades del Freshwater Information for Europe, les llars i les indústries romaneses generen residus equivalents a 20 milions d’habitants, que són tractats en 642 plantes depuradores. No obstant això, actualment només es tracta un 12 % de les aigües residuals a Romania, molt per sota de la mitjana de la UE (del 76 %) i del que requereix la Directiva de tractament d’aigües urbanes. Per a això, és necessària la modernització de la infraestructura de subministrament i tractament d’aigües, i l’augment significatiu de les obres en infraestructura per a la recollida i el tractament d’aigües.

Amagar més opcions de Oportunitats en el sector del subministrament i tractament d'aigües

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa oriental i Àsia central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial