ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nota Econòmica de República Txeca

Informes país

La República Txeca i Catalunya han augmentat progressivament les seves relacions comercials en els darrers anys. Les exportacions catalanes en aquest país van assolir els 934 milions d'euros l'any 2021 (un 25,7% més que l'any anterior).

Nota Econòmica República Txeca

Nota Econòmica República Txeca

Catalunya exporta a la República Txeca sobretot vehicles (27%), aparells i material elèctric (12,3%) i carn (9,9%) a través de les més de 1.250 empreses que hi exporten de forma regular.

Tot i això, els sectors més destacats per volum d'importacions són automoció, les TIC i la digitalització de la indústria i l'electrònica. Tots aquests productes hi arriben, en bona part, a través dels seus principals proveïdors: Alemanya, la Xina i Polònia.

Aquestes són algunes de les principals oportunitats de negoci a la República Txeca:

  • El sector de l'automoció i de la moto a la República Txeca. La indústria de l'automoció concentra unes 800 empreses i dona feina directa a unes 150.000 persones. 55 dels 100 principals proveïdors de primer nivell hi tenen almenys una planta de producció. Els principals fabricants d'equips originals (FED) presents al país són: Škoda, TPCA, Hyundai, TataTrucks, Iveco Bus i SOR Libchavy.
  • El sector de la maquinària i de béns d'equip. Txèquia és un país molt industrialitzat i amb una de les majors rendes per càpita entre els països que es van incorporar a la UE el 2004. Més de 5.200 empreses de maquinària han creat una enginyeria especialitzada i unes tecnologies sofisticades. S'observa una presència important d'empreses lligades al sector d'automoció.

Consulta totes les dades sobre la República Txeca i les millors oportunitats de negoci en la Nota Econòmica Repúbica Txeca 2022 (document .PDF).