ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

L'automoció, un dels principals motors de Catalunya

Oportunitats de negoci sobre automoció, moto i mobilitat lleugera

Turquia

Turquia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Vehicles i peces de recanvi

Oportunitats per a les iniciatives innovadores que donin suport a l'ecosistema de mobilitat digital i autònom, els vehicles híbrids i les peces de recanvi que utilitza aquest ecosistema.

Desplegar més opcions de Vehicles i peces de recanvi

Turquia va importar 15.000 milions de dòlars EUA en vehicles i recanvis del món el 2020 i Espanya va tenir una quota del 9,3% (1.400 milions de dòlars) en el mateix període. La quota d’Espanya ha augmentat un 2% en valor i ha passat del 4t al 2n lloc de la llista d’exportadors. Això representa una oportunitat de negoci per a les empreses catalanes que poden oferir solucions de mobilitat innovadores i disruptives, com ara vehicles autònoms i híbrids per als seus sistemes tant mecànics com digitals.

Amagar més opcions de Vehicles i peces de recanvi
Sèrbia

Sèrbia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Producció automobilística

La indústria automobilística és una de les principals a Sèrbia, la qual ha rebut gairebé el 10% de la inversió estrangera al país des del 2001.

Desplegar més opcions de Producció automobilística

La indústria automobilística a Sèrbia compta amb una capacitat de producció elevada i amb personal altament qualificat a tots els nivells. Sèrbia subministra la majoria de fabricants de vehicles europeus, així com alguns fabricants de vehicles asiàtics.

Amagar més opcions de Producció automobilística
Corea del Sud

Corea del Sud

Automoció, moto i mobilitat lleugera


MaaS, serveis de mobilitat compartida (cotxe, bicicleta, motos elèctriques)

Les plataformes de mobilitat evolucionen cap a la mobilitat com a servei (MaaS) per connectar tots els vehicles més enllà de compartir cotxe.

Desplegar més opcions de MaaS, serveis de mobilitat compartida (cotxe, bicicleta, motos elèctriques)

Es busquen solucions a la integració de la planificació de rutes amb plataformes de pagament i reserves de diferents mitjans de transport.
És busca la integració d'aquests futurs sistemes amb la xarxa de transport convencional i altres serveis de micromobilitat urbana al sector privat.
El govern donarà suport al desenvolupament de la nova indústria millorant les regulacions i proporcionant infraestructura, deixant el desenvolupament i la comercialització de tecnologia al sector privat.
Corea vol comercialitzar solucions de mobilitat aèria urbana el 2025.

Amagar més opcions de MaaS, serveis de mobilitat compartida (cotxe, bicicleta, motos elèctriques)
Països Baixos

Països Baixos

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Els Països Baixos, punta de llança de la mobilitat sostenible

Es tracta d’un dels països amb més densitat de població d’Europa, per la qual cosa la mobilitat sempre és un dels reptes principals. Tanmateix, Amsterdam és la segona ciutat europea pel que fa a mobilitat sostenible.

Desplegar més opcions de Els Països Baixos, punta de llança de la mobilitat sostenible

El país té més punts de càrrega per a vehicles elèctrics que qualsevol altre país d’Europa. Destaca la col·laboració entre govern, empreses i centres de tecnologia, la triple hèlix. Tant el govern com les empreses sempre estan oberts a empreses innovadores, per col·laborar o per integrar solucions tecnològiques per a una mobilitat més sostenible. Hi ha un gran interès en solucions MaaS.

Amagar més opcions de Els Països Baixos, punta de llança de la mobilitat sostenible

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Automoció, moto i mobilitat lleugera: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial