ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

L'automoció, un dels principals motors de Catalunya

A Catalunya es fabriquen un de cada quatre vehicles de l'Estat espanyol i s'hi concentren els centres de desenvolupament més avançats. El sector es mou amb pas ferm cap al vehicle connectat.

Oportunitats de negoci sobre automoció i moto

Mèxic

Mèxic

Automoció i moto


Mèxic té el motor en marxa

Mèxic és el quart exportador de vehicles del món. El 90 % de les principals empreses de peces d'automòbil es fabriquen a Mèxic.

Desplegar més opcions de Mèxic té el motor en marxa

Empreses catalanes proveïdores del sector de l'automoció per a OEM, TIER 1, TIER 2 o TIER 3 tenen oportunitats al mercat mexicà. En general, els clients sol·liciten que es produeixi al país, per la qual cosa han de considerar tenir presència comercial al país i/o realitzar-hi algun procés productiu.

Amagar més opcions de Mèxic té el motor en marxa
Sèrbia

Sèrbia

Automoció i moto


Producció automobilística

La indústria automobilística és una de les principals a Sèrbia, la qual ha rebut gairebé el 10% de la inversió estrangera al país des del 2001.

Desplegar més opcions de Producció automobilística
La indústria automobilística a Sèrbia compta amb una capacitat de producció elevada i amb personal altament qualificat a tots els nivells. Sèrbia subministra la majoria de fabricants de vehicles europeus, així com alguns fabricants de vehicles asiàtics. Amagar més opcions de Producció automobilística
Japó

Japó

Automoció i moto


El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

El Japó és el tercer productor mundial de vehicles amb una producció de 9,68 milions l'any 2019. Tota la producció del Japó és per a marques japoneses. També hi ha marques de motos reconegudes mundialment.

Desplegar més opcions de El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

Els OEM de vehicles i motos japonesos se senten molt alerta de la necessitat d'adaptar-se al canvi a CASE i de cotxes del futur. Així, hi ha espai per a les empreses innovadores del sector que ofereixen solucions, components o tecnologies relacionades amb el control automàtic, el vehicle connectat, els vehicles de piles combustibles i els vehicles elèctrics.

Amagar més opcions de El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur
Estats Units

Estats Units

Automoció i moto


Innovació sobre rodes als Estats Units

Amb 17 milions d'unitats venudes anuals, els EUA són el 2n mercat més gran del món en producció i venda de vehicles, de manera que representa el 86 % del transport individual. Els principals fabricants són al sud-est amb plantes de producció.

Desplegar més opcions de Innovació sobre rodes als Estats Units

Quasi una 5a part de la inversió global en R+D en el sector es destina als EUA. Amb una política d'inversions oberta, un gran mercat, mà d'obra qualificada, infraestructures i incentius locals i estatals, els EUA són un mercat clau per a la indústria de l'automoció. Existeix una extensa xarxa de proveïdors de peces per a vehicles, que ocupa directament 600.000 persones.
A més, la digitalització està obrint tendències que revolucionen els sistemes de transport per dirigir-se cap a un model més ecològic, eficient i segur. Les autoritats de diferents àrees metropolitanes, així com el mateix govern federal dels EUA, estan prioritzant les inversions de la xarxa de transports, incloent solucions de mobilitat intel·ligents i sostenibles+R11.

Amagar més opcions de Innovació sobre rodes als Estats Units

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?