El pol químic més gran del sud d'Europa

La química concentra la major part de la innovació i l'R+D industrial de Catalunya. El país ocupa el tercer lloc en el rànquing d'inversió estrangera en projectes químics de l'Europa occidental.

Oportunitats de negoci vinculades a la química i els plàstics

Estats Units

Estats Units

Química i plàstics


Productes químics, plàstics i béns d'equip

Estats Units representa el 19% de la producció química mundial. El sector químic ocupa uns 800.000 llocs de treball als Estats Units i representa el 12% de les exportacions americanes.
Els subsectors mes significatius del sector químic als Estats Units d'Amèrica inclouen: pigments, resines, adhesius, agrícoles, farmacèutic i consum. Nomès la indústria del plàstic genera una xifra de vendes de 418 mil milions d'USD.
França

França

Química i plàstics


Indústria química

El sector va experimentar un 2017 excel·lent, amb un creixement de prop del 5%. El percentatge d'utilització de la capacitat de producció va ser del 82% el 2017 i fins i tot ha arribar al 84% a principis de 2018, un rècord en els últims deu anys.

El 2017, la indústria química francesa va augmentar els seus volums de producció un 4,6%. L'any va ser particularment dinàmic per a la química orgànica (+ 7,5%) i per als sabons, perfums i productes de neteja (+ 8,2%). Cal destacar que l'augment de la producció francesa va ser més fort que a Alemanya (+ 2,6% el 2017). El president de la Unió d'Indústries Químiques preveu un creixement de la producció del 3% el 2018.

Mèxic

Mèxic

Química i plàstics


Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països

La indústria química mexicana és una activitat productiva molt rellevant al país malgrat que, amb el pas del temps, ha perdut importància en l'economia nacional.

A Mèxic existeix una gran demanda d'especialitats químiques que actualment implica un gran volum d’importacions, cosa que genera una balança comercial negativa del sector. Dels països analitzats en aquest informe, Mèxic és el cinquè per volum d’importacions, cosa que indica la necessitat de proveir-se amb productes químics provinents d’altres països. Es preveu que el 2018 sigui un any de grans reptes per a les empreses químiques mexicanes, per la qual cosa cal fer una gran revisió per trobar accions que permetin augmentar guanys, més participació del mercat o participar en nous mercats.

França

França

Química i plàstics


Química verda: Bioplàstics i "biobased products"

El sector de la química verda a França és transversal i està implantat en molts sectors industrials: agroindústria, automòbil, detergents i cosmètica. Representa una oportunitat de mercat, més especialment en el subsector dels Bioplàstics.

Els intermediaris químics i productors de biopolímers liderarán el mercat dels bioplàstics. Es preveu que la facturació mundial del mercat dels bioplàstics arribi als 4.300 milions d'euros el 2018. A França, la Unió de les indústries químiques franceses es va comprometre a fabricar un 20% de productes químics amb productes biobased d'aquí al 2020, la qual cosa podria generar 13.000 nous llocs de treball directes i 32.000 llocs de treball indirectes. Es preveu que l'activitat del sector de la química verda a França creixerà un 6 % anual durant el període 2017-2020.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Química i plàstics: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

L’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu entre set regions químiques punteres a Europa, amb la participació activa de representats públics i privats del sector optimitzarà la implementació de la RIS3CAT en aquest àmbit estratègic, gràcies al projecte europeu S3CHEM, cofinançat pel programa INTERREG EUROPE.

S3CHEM