ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Els materials tradicionals conviuen amb els nous

Oportunitats de negoci vinculades a l'àmbit de les matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Sud-àfrica

Sud-àfrica

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Inversió en el sistema d'aigua a Sud-àfrica

Per fer front als principals reptes de subministrament d'aigua que afronta Sud-àfrica, el Govern ha apostat clarament per la promoció i la implementació d'una indústria i un marc legal que afavoreixin la inversió.

Desplegar més opcions de Inversió en el sistema d'aigua a Sud-àfrica

Sud-àfrica és un país que pateix estrès hídric. S'espera que la disponibilitat de recursos hídrics empitjori amb el canvi climàtic i l'augment de la població. En aquest context, hi ha oportunitats per a les empreses i els centres tecnològics en tots els sectors relacionats amb la gestió eficient de l'aigua. Existeixen problemes de finançament local, atès que les municipalitats encarregades del subministrament d'aigua no tenen capacitat d'aixecar finançament. Per això, és interessant observar projectes finançats per organismes multilaterals. Després de la gran sequera de Ciutat del Cap el 2018, durant el juny de 2022 el Govern de Port Elizabeth està també a prop del dia zero (dia en què no es podrà subministrar aigua als ciutadans).

Amagar més opcions de Inversió en el sistema d'aigua a Sud-àfrica
França

França

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


França aviva la recolocació: oportunitat per als subcontractistes

Un estudi de PWC de 2022 indica que els plans d'inversió pública i privada destinats a assegurar els subministraments estratègics del país podrien generar, d'aquí a 2030, una inversió addicional en l'eina de producció de 98.000 milions d'euros.

Desplegar més opcions de França aviva la recolocació: oportunitat per als subcontractistes

L'objectiu d'aquests plans d'inversió és incrementar el pes de la indústria al país i, per tant, la necessitat de treballar amb proveïdors industrials de proximitat nacionals i europeus. Les empreses catalanes de subcontractació industrial podran, doncs, beneficiar-se d'aquestes noves oportunitats que oferirà el mercat francès arran d'aquesta política de reindustrialització.

Amagar més opcions de França aviva la recolocació: oportunitat per als subcontractistes
Polònia

Polònia

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Polònia: la planta de producció d'Europa

Amb la ruptura de les cadenes logístiques, moltes empreses estan cercant proveïdors o traslladant la producció a Polònia, que ofereix costos de producció més baixos, plantes modernes, personal qualificat i una infraestructura logística desenvolupada.

Desplegar més opcions de Polònia: la planta de producció d'Europa

Polònia continuarà sent el receptor més gran de fons europeus (Polònia rebrà uns 157.000 milions d'euros entre els anys 2021-27), la qual cosa també incentivarà el seu desenvolupament. Polònia continua sent un dels llocs més atractius per a l'entrada d'inversions estrangeres. Des de gener fins a finals de novembre de 2021, les empreses estrangeres van declarar la realització d'inversions per valor de més d'11.100 milions de PLN i la creació de 6.350 nous llocs de treball.

Amagar més opcions de Polònia: la planta de producció d'Europa
Brasil

Brasil

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


El nou marc de sanejament bàsic obre oportunitats al sector de l'aigua

L'aprovació del nou marc del sanejament bàsic (juny de 2020) preveu la universalització dels serveis d'aigua corrent i clavegueram fins el 2033. Oportunitats en vàlvules, aixetes, tubulacions i béns d'equip per al sanejament bàsic.

Desplegar més opcions de El nou marc de sanejament bàsic obre oportunitats al sector de l'aigua

Actualment, el 16 % de la població brasilera no té accés a aigua corrent i prop de la meitat no està atesa per la xarxa de clavegueram. A més, una quarta part de les aigües residuals no es tracten adequadament. Assolir la universalització d'aquests serveis suposarà una inversió al voltant dels 100.000 milions d'euros, entre obres, material per a la canalització d'aigües i sistemes de tractament de residus.

Amagar més opcions de El nou marc de sanejament bàsic obre oportunitats al sector de l'aigua

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àmbit de les matèries primeres i transformació del metall i altres materials: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial