ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Vins i caves de qualitat

Oportunitats de negoci vinculades al sector dels vins, els caves i les begudes

Estats Units

Estats Units

Vins, caves i begudes


Entrada al mercat vitivinícola més gran del món

Des de l’any 1996, el consum de vi als Estats Units ha augmentat més del 51%, cosa que ha convertit el país en líder en consum de vi (per davant de França i Itàlia), amb un consum de 33 milions d’hl anuals.

Desplegar més opcions de Entrada al mercat vitivinícola més gran del món

Des de l'Oficina Exterior de Catalunya a Miami s'organitza el programa Catalan Wines USA, que, des de 2010, ha donat suport a més de 80 cellers catalans per a entrar i/o consolidar-se en el mercat dels EUA. El65 % dels cellers que participen en el Catalan Wines USA repeteixen en edicions següents. Gairebé la meitat dels cellers participants han tancat acords de distribució amb professionals estatunidencs.

Amagar més opcions de Entrada al mercat vitivinícola més gran del món
Guinea Equatorial

Guinea Equatorial

Vins, caves i begudes


Productes de begudes a Guinea Equatorial

Els productes espanyols tenen força presència als supermercats de Malabo i de Bata, com els supermercats Martínez Hermanos. Espanya és el primer soci comercial de Guinea Equatorial gràcies als vincles històrics amb el país. Els productes alimentaris com els envasats, olis, conserves, vins i caves tenen una certa demanda al país, que, no obstant això, té una dimensió reduïda.

Amagar més opcions de Productes de begudes a Guinea Equatorial
Camerun

Camerun

Vins, caves i begudes


Vins i caves al Camerun

El Camerun és un actor clau a la zona de l'Àfrica de l'oest i central en la importació de vins i caves. Es recomana identificar un importador local. Els vins francesos i espanyols ja hi tenen un cert reconeixement.

Desplegar més opcions de Vins i caves al Camerun

Espanya va ser el segon exportador de vins i caves al Camerun el 2021, i representa una quota de mercat del 14 %. França continua poscionant-se com el primer país proveïdor amb el 71 % de les importacions. El total de les importacions de vins i caves l'any 2021 va representar més de 37 milions de USD.

Amagar més opcions de Vins i caves al Camerun
Alemanya

Alemanya

Vins, caves i begudes


Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Alemanya és un dels principals importadors de vi, el primer mercat en consum de vins escumosos i en exportacions espanyoles en valor i el segon en volum.

Desplegar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Mentre que altres zones productores com Itàlia, França o algunes zones d'Espanya han aconseguit un posicionament de marca important, els vins catalans encara no són prou coneguts a Alemanya. Per compensar-ho, destaca la importància que pren el canal de venda en línia entre els consumidors alemanys: Internet ofereix una gran oportunitat tant per impulsar un major coneixement dels vins i caves catalans com per facilitar-ne la compra per part dels consumidors alemanys. Alemanya compta, a més, amb una de les fires més importants del sector: Prowein.

Amagar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector dels vins, els caves i les begudes: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial