ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Estudi de mercat del sector de vins i caves

Informes sectorials

Tot i que el consum de begudes alcohòliques en general a Alemanya està baixant, el consum de vi i cava sembla trobar-se en un moment de creixement. Actualment el consum anual per capita és de 23 litres, molt ben posicionat a nivell mundial i cal destacar que es el primer consumidor mundial de vins espumosos.

Estudi de mercat del sector de vins i caves

Estudi de mercat del sector de vins i caves

Alemanya produeix vi majoritàriament blanc i de qualitat, encara que aquesta tendència està canviant i el 35% del vi ja és negre o rosat. La producció nacional arriba a cobrir el 45% de la demanda interna. I entre el 25 i el 30% de la producció s' exporta.

Aproximadament el 55% del vi que es consumeix a Alemanya és importat, amb procedència d'Itàlia (46%), França (17%) i Espanya (15%). Però la tendència es que la importància d'Itàlia i França baixi en favor de productors d'ultramar. Però Espanya encara segueix augmentant les seves exportacions a Alemanya i els en els últims anys ha pujat també el seu valor, sobretot en relació als vins espumosos.

El mercat està en expansió i amb bones perspectives pels vins i caves catalans. Hi ha molta oferta i per tant molta competència. Si el vi o cava és de qualitat però no és conegut al mercat alemany, es recomana evitar els grans distribuïdors i contactar amb les botigues especialitzades, més petites però també amb més prestigi.