ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Alemanya

El principal motor i el mercat industrial més important d'Europa

Oportunitats de negoci a Alemanya i a l'Europa occidental

Alimentació

Alemanya

Alimentació


Productes gurmet de manufacturació artesanal

Alemanya és un gran mercat consumidor de productes gurmet, i la competitivitat dels productes gurmet catalans pot obrir oportunitats, sempre que se'n reforci la promoció als punts de venda i en els mitjans.

Desplegar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal

L'oferta de productes gurmet catalans a Alemanya sol quedar eclipsada pels productes locals i, sobretot, d'Itàlia i França, gràcies a les respectives campanyes contínues de promoció i posicionament que han fet al llarg dels anys per construir una marca de país. Per tant, és necessari enfortir la marca de Catalunya en aquest sector amb un èmfasi informatiu creixent, a través d'accions de difusió de coneixement sobre els productors i els matisos regionals del sector gurmet català, o l'organització de degustacions personalitzades.

Amagar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal
Vins, caves i begudes

Alemanya

Vins, caves i begudes


Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Alemanya és un dels principals importadors de vi, el primer mercat en consum de vins escumosos i en exportacions espanyoles en valor i el segon en volum.

Desplegar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Mentre que altres zones productores com Itàlia, França o algunes zones d'Espanya han aconseguit un posicionament de marca important, els vins catalans encara no són prou coneguts a Alemanya. Per compensar-ho, destaca la importància que pren el canal de venda en línia entre els consumidors alemanys: Internet ofereix una gran oportunitat tant per impulsar un major coneixement dels vins i caves catalans com per facilitar-ne la compra per part dels consumidors alemanys. Alemanya compta, a més, amb una de les fires més importants del sector: Prowein.

Amagar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves
Maquinària i béns d'equip

Alemanya

Maquinària i béns d'equip


Transformació i oportunitats en el sector de la maquinària i béns d'equip

El creixement sostingut i la transformació dels sectors productors de maquinària industrial ofereixen oportunitats de negoci.

Desplegar més opcions de Transformació i oportunitats en el sector de la maquinària i béns d'equip

La producció industrial alemanya ha continuat creixent al voltant d'un 3 % anual i la producció de béns d'equip ho ha fet a un ritme d'un 8 %. Els problemes de subministrament d'alguns productes i l'escassetat de semiconductors han provocat que el sector es trobi en una fase de transformació que ofereix noves oportunitats.

Amagar més opcions de Transformació i oportunitats en el sector de la maquinària i béns d'equip
Energia i recursos

Alemanya

Energia i recursos


Oportunitats en energies renovables

Els reptes i tendències són tecnològics, sobretot pel que fa a l'hidrogen verd, les smart grids i l'emmagatzematge de bateries per a l'energia generada a través de diverses fonts, com l'eòlica, fotovoltaica o altres.

Desplegar més opcions de Oportunitats en energies renovables

Alemanya és un gran consumidor d’energia i aposta per les fonts renovables amb un objectiu del 30 % de cara al 2030. Quant a la xarxa, la volatilitat de l’energia fotovoltaica i eòlica i la demanda creixent de la mobilitat elèctrica suposen reptes per a l’estabilitat de la xarxa. Les smart grids són un element imprescindible. L’hidrogen (verd) es necessita amb urgència per a: 1) la descarbonització de sectors industrials, com les indústries del ciment i l'acer; 2) els segments de mobilitat que no poden o difícilment es poden electrificar, com el trànsit aeri o marítim, i 3) com a emmagatzematge d'energia.

Amagar més opcions de Oportunitats en energies renovables

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Alemanya: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial