ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Alemanya

El principal motor i el mercat industrial més important d'Europa

Oportunitats de negoci a Alemanya i a l'Europa occidental

Energia i recursos

Alemanya

Energia i recursos


Oportunitats en energies renovables

Els reptes i tendències són tecnològics, sobretot pel que fa a l'hidrogen verd, les smart grids i l'emmagatzematge de bateries per a l'energia generada a través de diverses fonts, com l'eòlica, fotovoltaica o altres.

Desplegar més opcions de Oportunitats en energies renovables

Alemanya és un gran consumidor d’energia i aposta per les fonts renovables amb un objectiu del 30 % de cara al 2030. Quant a la xarxa, la volatilitat de l’energia fotovoltaica i eòlica i la demanda creixent de la mobilitat elèctrica suposen reptes per a l’estabilitat de la xarxa. Les smart grids són un element imprescindible. L’hidrogen (verd) es necessita amb urgència per a: 1) la descarbonització de sectors industrials, com les indústries del ciment i l'acer; 2) els segments de mobilitat que no poden o difícilment es poden electrificar, com el trànsit aeri o marítim, i 3) com a emmagatzematge d'energia.

Amagar més opcions de Oportunitats en energies renovables
TIC i transformació digital

Alemanya

TIC i transformació digital


Tecnologies d’impressió 3D, additive manufacturing i smart factory

La producció del futur serà digital o no serà. Per mantenir un ecosistema productiu és imprescindible estar integrat en els ecosistemes digitals i utilitzar-ne les tecnologies: blockchain, impressió 3D, digital twins, big data i machine learning.

Desplegar més opcions de Tecnologies d’impressió 3D, additive manufacturing i smart factory

L'agenda digital del govern alemany, amb una inversió de 173 milions d'euros el 2017, va ser la primera en l’àmbit europeu que va afrontar els reptes derivats de la digitalització a la indústria. Alemanya és un entorn capdavanter de fabricació industrial i pot aportar coneixement, idees, benchmark i els partners necessaris per a una implantació exitosa en territori català, sobretot en els àmbits de desenvolupament de tecnologies digitals. Les empreses que creïn noves solucions a llarg termini o que ofereixin productes nous, sostenibles o més sofisticats, generalment tenen també la possibilitat de vincular-se amb noves indústries i establir connexions amb centres tecnològics/d'investigació.

Amagar més opcions de Tecnologies d’impressió 3D, additive manufacturing i smart factory
Cosmètica, benestar i economia silver

Alemanya

Cosmètica, benestar i economia silver


Cura personal i cosmètica natural

La cura personal (cosmètics decoratius i productes per a la cura del cos, incloses fragàncies i productes per a l'afaitat) és el segment amb el creixement més dinàmic, amb un valor de volum de mercat de prop de 10.000 milions d‘euros el 2022. Dins de la cura personal, les dues categories més destacades són els productes de cura corporal i facial, i els productes capil·lars. Es calcula que la població alemanya gasta uns 225 € a l'any en aquest concepte de despesa. Dins d'aquesta categoria, Alemanya és líder europeu en cosmètica natural, un segment que es preveu que experimentarà un creixement sostingut en la propera dècada, en especial pel que fa als productes de cosmètica orgànica i natural.

Amagar més opcions de Cura personal i cosmètica natural
Salut i serveis sanitaris

Alemanya

Salut i serveis sanitaris


Oportunitats en la salut electrònica

La digitalització de serveis mèdics i el desenvolupament d'aplicacions mòbils de salut proporcionen suport, entre d'altres, en el tractament de malalties cròniques i de persones grans, o en la cobertura mèdica de zones rurals.

Desplegar més opcions de Oportunitats en la salut electrònica

La digitalització també afecta el sector sanitari. Els pacients obtenen informació a Internet i fan servir dispositius per a registrar i avaluar dades de salut. Els metges ofereixen assessorament i assistència a través d’Internet. Els proveïdors de serveis se serveixen de la digitalització. Les aplicacions digitals de salut (DiGA) proporcionen suport en el tractament de malalties cròniques i de persones grans, el pagament d'innovacions mèdiques i la cobertura mèdica de zones rurals. La digitalització en aplicacions per a millorar l’assistència sanitària a Alemanya.
Serveis digitals útils: hores de consulta de vídeo, receptes electròniques i fitxers electrònics de pacients.

Amagar més opcions de Oportunitats en la salut electrònica

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Alemanya: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial