ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Lituània

Informes país

Els productes catalans exportats a Lituània que tenen millor acollida són principalment la maquinària, els plàstics i la carn de porc. Les exportacions catalanes han augmentat un 22,3% en el darrer any.

Oportunitats de negoci a Lituània

Oportunitats de negoci a Lituània

Per volum de negoci, els principals sectors de l'economia lituana són les infraestructures i la construcció; la logística de mercaderies, l’energia i l’alimentació. Per altra banda, els sectors amb un major creixement de volum de negoci són els videojocs, altres manufactures del disseny i l'hàbitat.

Lituània importa principalment química i plàstics; energia i productes per a l'automoció. Els seus principals proveïdors són Alemanya, Polònia, Rússia i Letònia.

Aquestes són una de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Lituània:

  • El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial. Actualment hi ha més de 200 empreses de tecnologies financeres operant a Lituània, cosa que el converteix en el segon centre de tecnologies financeres més gran d'Europa per nombre d'empreses amb llicència. En 2016, el Banc de Lituània va llançar el seu pla d'acció per atraure les empreses emergents financeres, amb un enfocament especial en el sector de pagaments i transferències utilitzant tecnologia de cadena de blocs. Això va resultar en un augment important en el nombre d'empreses de tecnologies financeres, especialment les de pagaments i transferències, que representen el 43%.
  • Productes farmacèutics. Lituània es caracteritza per ser un importador habitual en el sector farmacèutic europeu gràcies a l'alta demanda i als pocs competidors nacionals. En ser un país membre de la UE, Lituània aprofita el mercat comú per a importar medicaments d'altres països europeus, atès que en el mercat nacional no compta amb grans empreses farmacèutiques. Per tant, el mercat lituà es presenta com una opció profitosa per a les empreses catalanes que vulguin exportar a l'estranger amb les garanties que ofereix un país europeu.

Consulta totes les dades sobre Lituània i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Lituània 2022 (document PDF)