ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Lituània

La perla dels Països Bàltics

Oportunitats de negoci a Lituània i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Lituània

TIC i transformació digital


El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial

Actualment hi ha més de 200 empreses de tecnologies financeres operant a Lituània, cosa que el converteix en el segon centre de tecnologies financeres més gran d'Europa per nombre d'empreses amb llicència.

Desplegar més opcions de El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial

El 2016, el Banc de Lituània va llançar el seu pla d'acció per a atraure empreses emergents financeres, amb un enfocament especial en el sector dels pagaments i transferències utilitzant tecnologia de cadena de blocs. Això va resultar en un augment important del nombre d'empreses de tecnologies financeres, especialment les de pagaments i transferències, que representen el 43 %. El 2020, Lituània va emetre 15 noves llicències d'EMI i 5 de PI. D'entre les causes principals d'aquest creixement, destaca el passaport europeu, document que possibilita a les empreses de tecnologies financeres registrades a Lituània operar en tots els països de la Unió Europea.

Amagar més opcions de El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial
Indústria farmacèutica

Lituània

Indústria farmacèutica


Lituània se situa com un gran importador de productes farmacèutics

Lituania es caracteritza per ser un importador habitual en el sector farmacèutic europeu gràcies a l'alta demanda i als pocs competidors nacionals.

Desplegar més opcions de Lituània se situa com un gran importador de productes farmacèutics

En ser un país membre de la UE, Lituania aprofita el mercat comú per a importar medicaments d'altres països europeus, atès que en el mercat nacional no compta amb grans empreses farmacèutiques. Per tant, el mercat lituà es presenta com una opció profitosa per a les empreses catalanes que vulguin exportar a l'estranger amb les garanties que ofereix un país europeu.

Amagar més opcions de Lituània se situa com un gran importador de productes farmacèutics
Salut i serveis sanitaris

Regne Unit

Salut i serveis sanitaris


Un sistema sanitari de referència global

El sistema de salut britànic està dominat pel National Health System (NHS), un emblema institucional del país. Augmenten, però, els proveïdors de salut privats, amb un 12% de la població que actualment compta amb assegurança privada.

Desplegar més opcions de Un sistema sanitari de referència global

L’entrada al sistema de salut a través del NHS suposa una oportunitat seductora per les empreses, però també un procés complex i llarg per a aquelles no familiaritzades amb el seu funcionament. Tot i així, la xarxa es complementa a través de proveïdors d’equipaments, laboratoris externs, hospitals privats, empreses farmacèutiques i iniciatives com el Heath Infrastructure Plan, dotat amb 3.700 milions de lliures, que poden suposar una via d’entrada al mercat per a empreses amb productes innovadors. Tampoc es pot deixar de banda el gir cap a les solucions digitals d’atenció al pacient, un àmbit en el qual el dens ecosistema britànic situa el país com un dels mercats de referència a nivell mundial.

Amagar més opcions de Un sistema sanitari de referència global
Alimentació

Suïssa

Alimentació


Productes gurmet i vins

Suïssa és un gran mercat consumidor de productes gurmet, i la competitivitat dels productors i cellers catalans pot obrir oportunitats, sempre que se'n reforci la promoció als punts de venda i en els mitjans.

Desplegar més opcions de Productes gurmet i vins

Com succeeix a Alemanya, l'oferta de productes gurmet catalans a Suïssa sol quedar eclipsada pels productes locals i, sobretot, d'Itàlia i França, gràcies a les respectives campanyes contínues de promoció i posicionament que han fet al llarg dels anys. Per tant, cal enfortir la marca de Catalunya amb un èmfasi informatiu creixent, a través d'accions de difusió de coneixement (com ara l'edició de Weine aus Katalonien celebrada a Zuric) sobre els productors i els matisos regionals del sector gurmet català, o l'organització de degustacions personalitzades.

Amagar més opcions de Productes gurmet i vins

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa occidental: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial