La perla dels Països Bàltics
Lituània és el país més gran en extensió dels tres estats Bàltics i també ho és en termes econòmics: produeix al voltant del 50 % del PIB de la regió. A més, concentra gairebé la meitat de la població de la zona.
Utilitzem Cookies pròpies i de tercers per a personalitzar el contingut de la web, proporcionar anuncis més rellevants per a vostè i els seus interessos així com per a analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre com vostè utilitza el nostre lloc web amb els nostres socis d'analítica. A continuació, pot acceptar totes les Cookies clicant el botó "Accepto" o configurar o rebutjar el seu ús clicant
AQUÍ.Lituània és el país més gran en extensió dels tres estats Bàltics i també ho és en termes econòmics: produeix al voltant del 50 % del PIB de la regió. A més, concentra gairebé la meitat de la població de la zona.
Contacta'ns!
L'Administració és extremadament activa en la presentació de licitacions de compra pública d'innovació a través de l'instrument SBRI per trobar solució a aquests reptes, impulsant així la innovació en l'àmbit de la mobilitat sostenible en totes les modalitats. Multitud d'organismes públics, com el Department for Transport (DfT), Network Rail o Transport for London (TfL), busquen activament les tecnologies en desenvolupament més innovadores per aportar valor a un sector estratègic per al Regne Unit.
Oslo, distingida amb el títol d’European Green Capital 2019 per la Comissió Europea, preveu prohibir la venda de vehicles amb motor de combustió a partir de 2025, per tal d'assolir els seus ambiciosos objectius mediambientals, que inclouen la reducció d'un 50 % de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a partir del 2020 per aconseguir una petjada de carboni zero el 2050.
França ocupa el segon lloc a Europa en termes d’inversions relatives a la fàbrica del futur. Se situa darrere del Regne Unit però per davant d’Alemanya, país d’origen del concepte d’Indústria 4.0. Entre 2016 i 2019, a França es van identificar 239 projectes significatius (per valor de més de 30 milions d’euros) que compleixen almenys un dels criteris de la «fàbrica del futur». Amb la rebaixa del preu de les tecnologies, cada vegada són més assequibles per a les pimes i amb les mesures del govern francès per afavorir la relocalització, les oportunitats per a les empreses amb solucions per a la indústria 4.0 es multiplicaran.
Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci
Vols saber més sobre oportunitats de negoci?
La sortida del Regne Unit de la Unió Europea s’ha fet efectiva amb un acord d’última hora que impacta en el dia a dia de les empreses catalanes interessades en aquest mercat.
Si la teva empresa té relacions amb el Regne Unit, ja siguin directes o indirectes, l'acord final del Brexit pot generar moltes incerteses. Et responem les preguntes freqüents que et pots fer sobre duanes, logística, marc legal o fiscalitat
Les exportacions catalanes a Suïssa segueixen una tendència creixent de la mà dels productes farmacèutics, els vehicles i els productes químics orgànics. L'any 2019 han assolit els 3.081,3 milions d'euros, un 30,5% més que l'any anterior, el valor més alt de la sèrie històrica.
El mercat suec és un receptor a l'alça dels productes catalans. Les exportacions de Catalunya al país se situen en els 583,9 milions d'euros l'any 2019, un 12,1% més que l'any anterior, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes més exportats són els vehicles (20,4%), els aparells de mesura i mèdics (11,7%) i maquinària (8,6%).
Les exportacions catalanes a Portugal representen un volum de 4.846,6 milions d'euros i centrades principalment en vehicles (14,1%), plàstics (10,2%) i maquinària (8,4%).
Les exportacions catalanes a Noruega han crescut un 0,6% el 2019 i se situen en 140,9 milions d'euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes catalans amb més èxit al país nòrdic són els aparells i material elèctric, la maquinària i les begudes.
Vehicles, plàstics i matèries colorants són els productes més exportats per les empreses catalanes a Luxemburg el 2019. Les exportacions catalanes representen el 23,7% de les vendes de l’Estat espanyol a aquest país.
Les exportacions catalanes a Lituània s'han situat en 102,3 milions d’euros el 2019. Dels productes catalans exportats al país, els que tenen millor acollida són principalment la maquinària, la carn de porc i els plàstics.
Les exportacions catalanes a Letònia segueixen una tendència creixent i assoleixen els 64,5 milions d’euros el 2019, un 5,1% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta principalment a Letònia begudes (18,7%), fruita (10,2%) i maquinària (7,2%).
Les exportacions catalanes a Irlanda han crescut un 8,8% el 2019 fins a superar els 700 milions d'euros. Els principals productes catalans que s'hi exporten són els productes farmacèutics, els químics orgànics i els vehicles.
En 2016, el Banc de Lituània va llançar el seu pla d'acció per atraure les empreses emergents financeres, amb un enfocament especial en el sector de pagaments i transferències utilitzant tecnologia de cadena de blocs. Això va resultar en un augment important en el nombre d'empreses de tecnologies financeres, especialment les de pagaments i transferències, que representen el 43 %. De fet, el 2018, Lituània va ser el segon país que més llicències de diners electrònics va emetre, només per darrere del Regne Unit. Entre les causes principals d'aquest creixement, destaca el passaport europeu, document que possibilita a les empreses de tecnologies financeres registrades a Lituània operar en tots els països de la Unió Europea.