ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Estònia

Informes país

L'any 2021, les exportacions catalanes a Estònia van créixer un 28,8%. Entre els productes més venuts destaquen la maquinària, els plàstics i la perfumeria i cosmètica.

Oportunitats de negoci a Estònia

Oportunitats de negoci a Estònia

Els principals sectors per volum de negoci a Estònia són les infraestructures i la construcció, la transformació de metall i altres materials, i la logística de mercaderies. Els sectors amb major creixement de volum de negoci són els serveis de mobilitat, la biotecnologia i les matèries primeres.

Estònia importa principalment electrònica i material elèctric, productes per a la transformació de metall i altres materials, i química i plàstics. Els països d'on compra més aquesta república bàltica són Rússia, Alemanya, la Xina i Finlàndia.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Estònia:

  • Gran centre tecnològic europeu amb moltes facilitats d'inici. L'èxit inicial d'empreses que van començar a Estònia, com Skype, TransferWise i PipeDrive, és degut principalment que hi ha una infraestructura digital avançada i la creença que es pot fer gairebé qualsevol cosa en línia amb una burocràcia mínima. Amb el seu ecosistema d’arrencada disruptiva, polítiques governamentals progressistes i iniciatives d’educació nòmada digital, s’està convertint ràpidament en una alternativa més atractiva als centres tecnològics de fama mundial.
  • Maquinària i béns d’equipament. L'enginyeria i la construcció de maquinària és el sector industrial més gran d'Estònia, amb un ecosistema dinàmic i un enfocament internacional basat en competències sostenibles i d'alta qualitat. El sector de l'enginyeria i la construcció de maquinària d'Estònia es caracteritza no només per una base de competències sostenibles amb projecció internacional i dinamisme, sinó també per productesd'alta qualitat i competitius d'inflació baixa. Pel que fa a les branques principals, trobem que els metalls i els productes metàl·lics constitueixen un 57% del mercat, el material de transport un 21%, i la maquinària i els béns d'equip un 18%.

Consulta totes les dades sobre Estònia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Estònia 2022 (document .PDF).