ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suècia

Informes país

Les exportacions de Catalunya a Suècia ha augmentat un 13,8% el 2021 i ja superen els 500 milions d'euros. Els productes més exportats són els vehicles, els aparells de mesura, els mèdics i el material elèctric. Hi ha més de 1.000 empreses catalanes que exporten al país suec de manera regular.

Oportunitats de negoci a Suècia

Oportunitats de negoci a Suècia

Els principals sectors per volum de negoci a Suècia són les infraestructures i la construcció, la salut i els serveis sanitaris i les TIC i la digitalització de la indústria, mentre que els sectors amb major creixement de volum de negoci són la salut animal, les TIC i l'energia.

Suècia importa principalment productes relacionats amb les TIC i la digitalització de la indústria, l'automoció i l'electrònica i material elèctric. Els seus principals proveïdors són Alemanya, Noruega, Països Baixos i Dinamarca.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Suècia:

  • Suècia, la plataforma de llançament a l'era digital. Un centre global de tecnologia i empreses emergents: Estocolm té una de les escenes d'empreses emergents tecnològiques amb més creixement mundial. Aquest èxit enforteix el mercat, que destaca per l'esperit emprenedor i la cultura de col·laboració.
  • Un país amb un 99% de reciclatge dels residus. És el millor país del món amb diferència quant al reciclatge i la reutilització de residus, després d'una gran evolució durant les últimes dècades, en què ha passat d'un reciclatge dels residus del 38% l'any 1975 al 99% el 2022.
  • Líder en la transformació del sector de l'automoció. El sector suec de l'automoció lidera el canvi mundial amb tecnologies d'avantguarda per a vehicles elèctrics i híbrids. El sector de l'automòbil és la segona indústria exportadora de Suècia, amb el 15% del total de les exportacions.

Consulta totes les dades sobre Suècia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Suècia (document PDF)