ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Informes país

Els productes catalans amb més bona acollida a Finlàndia són els vehicles, els productes farmacèutics i la maquinària. Hi arriben a través de les més de 1.100 empreses catalanes que exporten al país.

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Els principals sectors per volum de negoci a Finlàndia són les infraestructures i la construcció, la transformació de metall i altres materials, la salut i els serveis sanitaris i el packaging. Per altra banda, els sectors més destacats per creixement de negoci el 2020 van ser altres indústries del transport, biotecnologia i TIC i digitalització de la indústria.

Pel que fa a les importacions, els productes més importants són TIC, electrònica i material elèctric i maquinària i béns d’equip que provenen principalment d’Alemanya, Suècia, Rússia i la Xina.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Finlàndia:

  • El boom del gaming a Finlàndia. La indústria està creixent en els països nòrdics i Finlàndia n’és el país líder. Si es considera exclusivament la mida de la població en relació amb els ingressos generats pel sector, Finlàndia se situaria en líder mundial d'aquí a poc.
  • Finlàndia està entre els líders en el desenvolupament de smart cities. A Hèlsinki, Espoo i altres ciutats finlandeses hi ha un fort enfocament en la ciutat intel·ligent i la tecnologia neta, especialment en mobilitat i construcció intel·ligent. Aquesta societat unida però connectada globalment ofereix l'escenari perfecte per a desenvolupar i testejar solucions escalables per a ciutats intel·ligents.
  • El Govern ha marcat la construcció d'infraestructures com una prioritat. Tot i que va patir contratemps per la realineació dels fons a causa de les respostes a la batalla contra la COVID-19, el programa podria estimular el creixement de les iniciatives de fabricació, electrònica i IA. El programa «Build, Build, Build» consisteix en prop de 20.000 projectes d'infraestructura a tot el país, que impliquen carreteres, autopistes, camins agrícoles a mercats, aeroports, ports marítims, terminals, centres d'evacuació, fars, hospitals, escoles, centres de Govern i similars.

Consulta totes les dades sobre Finlàndia i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Finlàndia (document .PDF).