ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suïssa

Informes país

Les exportacions catalanes a Suïssa han augmentat un 20,2% el 2021 i ja superen els 2.529 milions d'euros. Els productes més exportats són els productes farmacèutics, els vehicles i els productes químics orgànics. Hi arriben a través de les 2.432 empreses catalanes que hi exporten de forma regular.

Oportunitats de negoci a Suïssa

Oportunitats de negoci a Suïssa

Les infraestructures i la construcció, la indústria farmacèutica i la logística de mercaderies són els principals sectors per volum de negoci a Suïssa el 2021. Pel que fa als principals sectors per creixement de negoci destaquen la mobilitat ferroviària, la biotecnologia i la indústria farmacèutica.

Els principals proveïdors de Suïssa són Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units, Itàlia i la Xina que hi venen principalment indústria farmacèutica, tèxtil i moda i TIC.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Suïssa:

  • Indústria farmacèutica. Més d’una tercera part de les exportacions suïsses provenen de la indústria farmacèutica, factor que la converteix en un dels principals contribuents a l’economia suïssa. La proximitat a institucions de recerca ofereix un entorn ideal per a la investigació i la innovació especialitzada. Gràcies al reconeixement internacional dels seus alts estàndards de qualitat, Suïssa és adequada per ser una prova estratègica de mercat i introduir-hi nous serveis mèdics i productes.
  • Productes gurmet i vins. Suïssa és un gran mercat consumidor de productes gurmet, i la competitivitat dels productors i cellers catalans pot obrir oportunitats, sempre que se'n reforci la promoció als punts de venda i en els mitjans.
  • Productes per a la cura de la pell en auge. El mercat de cosmètics a Suïssa creix cada any, sent els productes de cura personal la categoria en la qual gasten més diners els clients suïssos. Probablement a causa de la pandèmia per la covid-19, les vendes de productes per a la cura de la pell van augmentar un 145%. La tendència més clara és: menys maquillatge i més cura.

Consulta totes les dades sobre Suïssa i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Suïssa (document .PDF).