ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Suïssa

Un país capdavanter en consum i tecnologia

Oportunitats de negoci a Suïssa i a l'Europa occidental

Alimentació

Suïssa

Alimentació


Gran consum de productes gurmet al mercat suís

Suïssa és un gran mercat consumidor de productes gurmet i la competitivitat dels productors i de les empreses catalanes els pot obrir oportunitats, sempre i quan se'n reforci la promoció als punts de venda i als mitjans.

Desplegar més opcions de Gran consum de productes gurmet al mercat suís

Els consumidors suïssos estan cada cop més interessats en el consum d'aliments saludables, és a dir, baixos en greix i amb contingut limitat de sucre i sal.
Una altra tendència important a Suïssa és la consciència cap als temes de sostenibilitat, que ha incentivat la demanda de productes orgànics, de comerç just o de productes certificats per altres mètodes. Aquestes raons, unides a l'alt poder adquisitiu del país, fan que Suïssa importi una gran quantitat de productes orgànics i/o gurmet, àmbits ambdós en els quals Catalunya està ben posicionada i que suposen per tant una oportunitat.

Amagar més opcions de Gran consum de productes gurmet al mercat suís
Cosmètica, benestar i economia silver

Suïssa

Cosmètica, benestar i economia silver


Productes per a la cura de la pell en auge

El mercat de cosmètics a Suïssa creix cada any, i els productes de cura personal són la categoria en la qual gasten més diners els clients suïssos.

Desplegar més opcions de Productes per a la cura de la pell en auge

Probablement a causa de la pandèmia per la COVID-19, les vendes de productes per a la cura de la pell van augmentar un 145 % en comparació amb el mateix període de l'any anterior. La tendència més clara és menys maquillatge i més cura. Les categories que han despuntat són les "DIY", especialment en el comerç al detall en línia, els productes per a les ungles, per a la cura dels peus i de depilació. Aquest últim va registrar un creixement de la facturació del 230 per cent; la cura dels peus va superar l'abast amb un 255 per cent.

Amagar més opcions de Productes per a la cura de la pell en auge
Indústria farmacèutica

Suïssa

Indústria farmacèutica


Indústria farmacèutica a Suïssa

Més d’una tercera part de les exportacions suïsses provenen de la indústria farmacèutica, factor que la converteix en un dels principals contribuents a l’economia suïssa.

Desplegar més opcions de Indústria farmacèutica a Suïssa

La proximitat a institucions de recerca ofereix un entorn ideal per a la investigació i la innovació especialitzada. El sofisticat sistema sanitari de Suïssa també ofereix condicions ideals com a mercat de proves i vendes en el qual es poden llançar productes. Gràcies al reconeixement internacional dels seus alts estàndards de qualitat, Suïssa és adequada per ser una prova estratègica de mercat i per introduir-hi nous serveis mèdics i productes.

Amagar més opcions de Indústria farmacèutica a Suïssa
Alimentació

Alemanya

Alimentació


Productes gurmet de manufacturació artesanal

Alemanya és un gran mercat consumidor de productes gurmet i la competitivitat dels productes gurmet catalans els pot obrir oportunitats, sempre i quan se'n reforci la promoció als punts de venda i als mitjans.

Desplegar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal

L'oferta de productes gurmet a Alemanya solen acaparar-la productes locals i, sobretot, d'Itàlia i França, gràcies a les respectives campanyes de promoció i posicionament de pluja fina que han fet al llarg dels anys per construir una marca-país. Per tant, és necessari enfortir la marca de Catalunya en aquest sector amb un èmfasi informatiu creixent, mitjançant accions de difusió de coneixement sobre els productors i els matisos regionals del sector català gurmet o l'organització de degustacions personalitzades.

Amagar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?