ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

La revolució de les fàbriques intel·ligents

Oportunitats de negoci vinculades a la Indústria 4.0

Estats Units

Estats Units

Indústria 4.0


Creixement de la indústria 4.0 als Estats Units

La indústria 4.0 dels Estats Units creixerà aproximadament un 12,9% durant el període 2016-2023, i el segment IoT d’aquesta indústria creixerà un 14%.

Desplegar més opcions de Creixement de la indústria 4.0 als Estats Units

Hi ha 2.888 empreses als Estats Units que constitueixen el sector de l’IoT. Aquestes empreses donen treball a 342.000 empleats, han recaptat 125.000 milions de dòlars de fons i han creat un valor de 613.000 milions. Els sectors on els inversors i els emprenedors estan apostant són la IA, connected home, healthcare i la RV/RA.

Amagar més opcions de Creixement de la indústria 4.0 als Estats Units
França

França

Indústria 4.0


Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

Com a part del pla de recuperació de l'economia, el Govern francès ha mobilitzat 40 milions d’euros el 2020 per donar suport a la inversió en la indústria del futur. Aquest sistema es renovarà amb 140 M€ el 2021 i 100 M€ el 2022.

Desplegar més opcions de Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D

França ocupa el segon lloc a Europa en termes d’inversions relatives a la fàbrica del futur. Se situa darrere del Regne Unit però per davant d’Alemanya, país d’origen del concepte d’Indústria 4.0. Entre 2016 i 2019, a França es van identificar 239 projectes significatius (per valor de més de 30 milions d’euros) que compleixen almenys un dels criteris de la «fàbrica del futur». Amb la rebaixa del preu de les tecnologies, cada vegada són més assequibles per a les pimes i amb les mesures del govern francès per afavorir la relocalització, les oportunitats per a les empreses amb solucions per a la indústria 4.0 es multiplicaran.

Amagar més opcions de Indústria 4.0 : robotització, IA, ciberseguretat i impressió 3D
Xina

Xina

Indústria 4.0


El "Made in China 2025" ofereix més oportunitats en innovació industrial

"Segons IFR, el valor de mercat de robots industrial de la Xina el 2019 són 5,73 bilions de dòlars i el 2020 superarà els 6 bilions. Xina és el tercer país en el volum de la indústria 3D que ocupa el 18,6% de la facturació mundial total".

Desplegar més opcions de El "Made in China 2025" ofereix més oportunitats en innovació industrial

El programa "Made in China 2025", inspirat en el pla "Indústria 4.0" d'Alemanya, té l'objectiu de reformar de manera integral la indústria xinesa implementant les tecnologies informàtiques i la intel·ligència artificial, etc. El programa destaca 10 sectors prioritaris:

  1. Nova tecnologia informàtica
  2. Màquines eines automatitzades i robòtiques
  3. Equip aeroespacial i aeronàutic
  4. Equip marítim i transport marítim d'alta tecnologia
  5. Equip de transport ferroviari modern
  6. Vehicles i equips de nova energia
  7. Equip d’energia
  8. Equip agrícola
  9. Nous materials
  10. Productes biofarmacèutics i mèdics avançats
Amagar més opcions de El "Made in China 2025" ofereix més oportunitats en innovació industrial
Argentina

Argentina

Indústria 4.0


Fotònica i blockchain: tecnologia d'aplicació multidisciplinària

Les empreses tecnològiques argentines que utilitzen la fotònica importen els components de l’exterior, ja que la indústria local és insuficient. En aquest àmbit, el blockchain serà imprescindible per assegurar la seguretat en processos industrials.

Desplegar més opcions de Fotònica i blockchain: tecnologia d'aplicació multidisciplinària

La fotònica i el blockchain es posicionen com una de les tecnologies del futur per les seves múltiples aplicacions en camps com el sector agropecuari, de gran importància en l'economia argentina; també tenen una gran rellevància en camps com l'automoció, el sector ferroviari, les telecomunicacions, la construcció, l'alimentació, la indústria química i farmacèutica, etc.

Amagar més opcions de Fotònica i blockchain: tecnologia d'aplicació multidisciplinària

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Indústria 4.0: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

El projecte europeu AI REGIO, cofinançat pel programa HORIZON 2020, pretén establir el marc per millorar el suport a les pimes industrials europees en la seva transformació digital vinculada a la Intel·ligència Artificial.

L’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu entre nou regions industrials punteres a Europa, amb la participació activa de representats públics i privats del sector optimitzarà la implementació de la RIS3CAT en aquest àmbit estratègic, gràcies al projecte europeu S34GROWTH, cofinançat pel programa INTERREG EUROPE.