ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Noves oportunitats d'innovació al Canadà

Presentacions i altres materials

El Canadà (i especialment el Quebec i Ontario) és un mercat molt interessant des del punt de vista de la innovació, on destaquen com a sectors i clústers principals els de ciències de la vida, cleantech, TIC i aeroespacial, amb una idiosincràsia que en molts aspectes podem equiparar a Catalunya, i amb uns indicadors d'inversió en R+D molt atractius.

Noves oportunitats d'innovació al Canadà

La directora de l'Oficina Exterior de Catalunya a Mont-real va oferir una presentació exhaustiva del país fent especial incidència en els sectors biotecnologia, dispositius mèdics i farmàcia, a més del de ciències de la vida, que tenen una especial rellevància. Va aprofundir en els diferents instruments de col.laboració per a projectes com son la Xarxa EUREKA o els programes EUROSTAR i HORIZON 2020. També va presentar altres oportunitats de col.laboració i de finançament.

Seguidament es va presentar el consorci industrial Medteq Quebec i un cas pràctic de col.laboració entre la Universitat de Mont-real i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA).

Iniciar el contacte amb Canadà, fa sorgir oportunitats i provoca que s’obrin portes de col.laboració. Val la pena aprofitar l’existència d’un històric de relacions entre Catalunya i Canadà, i especialment amb el Quebec, tal i com l’Alfons Calderón, director en funcions de la Oficina del Quebec a Barcelona, ens va indicar, a la vegada que es referia a l’acord Canadà-Unió Europea impulsat pel Quebec.

Recordem que BIOCAT disposa de bons partners a Canadà (a Ontàrio i a Montreal), i es posa a disposició, coordinadament amb ACCIÓ, per ajudar en la recerca. A més, en el marc del BioEuropeSpring (BES 2017), que se celebra a Barcelona del 20 al 22 de març de 2017, BIOCAT organitza un acte Catalunya-Europa-Canadà per reforçar sinèrgies i contactes entre clústers.

Presentacions