ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Canadà

La desena economia del món

Canadà és la 10a economia més rica del món. És un país obert al comerç exterior i un gran soci dels Estats Units, que rep el 80 % de les seves exportacions. L'FMI preveu que el PIB de Canadà creixi un 2,5 % el 2017 i lideri el creixement del G7. Al setembre de 2017 ha entrat en vigor un tractat de lliure comerç amb la Unió Europea (CETA) que representa l’eliminació d’aranzels per al 98 % dels seus productes. Es preveu que el comerç podria créixer un 20 % entre Canadà i Europa.

Oportunitats de negoci a Canadà i a l'Amèrica del Nord i Central

Alimentació

Canadà

Alimentació


Alimentació biològica, intoleràncies alimentàries, salut i benestar

El pressupost del govern federal del Canadà per al 2019 destinarà 100 milions de CAD durant cinc anys, a partir del 2019-2020 amb el Fonds Stratégique pour l’Innovation, a donar suport a la innovació en el sector de la transformació alimentària.

Desplegar més opcions de Alimentació biològica, intoleràncies alimentàries, salut i benestar

S´ha creat un clúster per a la industria de les proteïnes, el Protein Industries Supercluster, ubicat a les províncies centrals del Canadà, que es focalitza en la genòmica vegetal i les tecnologies de la transformació de caire innovador. Aquest superclúster es centra també en la recerca de productes substituts de la carn, especialment productes a base de proteïnes vegetals. El govern canadenc ha invertit 950 milions de CAD en la creació de cinc superclústers, i ha anunciat que invertirà 153 milions durant 10 anys en el Protein Industries Supercluster, centrant-se en el desenvolupament de proteïnes vegetals. Es calcula que es generaran més de 4.500 llocs de treball i aportarà 4.500 milions de dòlars a l’economia canadenca.

Amagar més opcions de Alimentació biològica, intoleràncies alimentàries, salut i benestar
Biotecnologia

Canadà

Biotecnologia


Biotecnologia: atracció de talent i innovació

El pressupost de 2018 del govern canadenc dota de 925 milions de CAD durant cinc anys per a l’atracció de talent, la recerca i la innovació en l'àmbit científic i universitari.

Desplegar més opcions de Biotecnologia: atracció de talent i innovació

Aquests fons per a investigadors es vincularan a través dels 3 fons principals de recerca del país per als propers 5 anys. El pressupost de 2018 preveu un augment de 354 milions de CAD per als consells de ciències naturals, de recerca en enginyeria i per als instituts de recerca de la salut durant els propers 5 anys. El pressupost de 2019 manté el programa i amplia aquesta inversió sòlida amb un suport continuat per a la ciència i la investigació, i proporcionarà 114 milions de CAD addicionals durant cinc anys, a partir de 2019-2020, per al Natural Sciences and Engineering Research Council, el Canadian Institutes of Health Research i el Social Sciences and Humanities Research Council.

Amagar més opcions de Biotecnologia: atracció de talent i innovació
Smart Cities

Canadà

Smart Cities


Inversió en el desenvolupament de les ciutats intel·ligents

Des del 2018, el Govern del Canadà destina 300 milions de CAD, per a un període d'11 anys, al desenvolupament i la promoció de les ciutats intel·ligents.

Desplegar més opcions de Inversió en el desenvolupament de les ciutats intel·ligents

L'any 2018 es va llançar el repte «Smart Cities Challenge», que el maig de 2019 atorgava un premi de 50 milions de CAD. Les infraestructures i el transport són uns dels sectors clau. El programa «Connect to Innovate» té previst invertir 500 milions de CAD fins el 2021 per fer arribar la Internet d'alta velocitat a les zones rurals i més remotes. Les tendències i els sectors d'oportunitat són l'habitatge intel·ligent (il·luminació, calefacció, seguretat, electrodomèstics), els semàfors intel·ligents, els vehicles intel·ligents, les xarxes intel·ligents d'emmagatzematge d'energia, la informació en temps real sobre el trànsit (especialment per millorar les cadenes de subministrament) i els sistemes d'aigües residuals intel·ligents.

Amagar més opcions de Inversió en el desenvolupament de les ciutats intel·ligents
Infraestructures i construcció

Canadà

Infraestructures i construcció


El Canadà invertirà massivament en infraestructures postpandèmia

El Canadà invertirà 10.000 milions de CAD en infraestructures per impulsar la recuperació econòmica de la pandèmia, per crear 60.000 llocs de treball.

Desplegar més opcions de El Canadà invertirà massivament en infraestructures postpandèmia

El Canada Infrastructure Program preveu uns 180.000 M CAD en 12 anys, amb la priorització de 5 sectors: transport públic, infraestructures verdes, social, comerç i transport, i comunitats rurals i nòrdiques. Les contractacions públiques dels municipis són molt superiors a les del Govern federal: 112.000 M CAD (73.000 M EUR) enfront de 22.000 M CAD (14.000 M EUR).

Amagar més opcions de El Canadà invertirà massivament en infraestructures postpandèmia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?