ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Colòmbia, la ubicació estratègia per fer negoci a l’Amèrica Llatina

Idees d'experts   Xavier Roca Lacasa, director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Bogotà

T'agradaria fer negoci a Colòmbia? El director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Bogotà, Xavier Roca Lacasa, ens explica quins són els sectors amb més oportunitats de negoci per a les empreses catalanes.

25/03/2022

Durant els darrers anys, les relacions entre Colòmbia i Catalunya han anat creixent afavorides pel Tractat de Lliure Comerç entre el país de d’Amèrica del Sud i la Unió Europea. "La ubicació estratègica de Colòmbia, així com una gran massa industrial i una forta seguretat jurídica, fan del país el hub natural per a les empreses catalanes", explica el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Bogotà, Xavier Roca Lacasa.

Pel que fa a les vendes de Catalunya al país, més de 3.000 empreses catalanes exporten a Colòmbia, de les quals 946 ho fan de manera regular. L'any 2020, el volum total de les exportacions va ser de 233 milions d’euros centrades en sectors com la maquinària, els plàstics o les peces de vestir. Tot i això, des de l’oficina s’han detectat oportunitats de negoci específiques en solucions de salut digital, energies renovables, béns d’equip i automatització de processos.

T’agradaria fer-hi negoci? Estàs considerant expandir-te a Colòmbia? Si busques nous canals de comercialització o suport en la implantació, ja pots contactar amb l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Bogotà.