ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Colòmbia

A la caça de la inversió estrangera

Activitats i missions empresarials sobre Colòmbia i l'Amèrica del Sud

Consulta la informació d'activitats anteriors

Oportunitats de negoci a Colòmbia i a l'Amèrica del Sud

Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Colòmbia

Turisme, cultura, oci, esports i restauració


"Turistes per petroli", l'ambiciosa aposta del Govern colombià

Amb l'eliminació de la UE del visat a turistes provinents de Colòmbia, sumat a l'interès en la diversificació dels destins turístics (augmentant un 150 % de viatgers des de l'any 2014), Catalunya es projecta com a pol d'atracció per a nous visitants.

Desplegar més opcions de "Turistes per petroli", l'ambiciosa aposta del Govern colombià

Per altra banda, l'aposta del govern per potenciar la indústria "sense xemeneies", el continu increment de turistes amb destí Colòmbia i la baixa infraestructura turística han generat una gran necessitat d'implementar i de millorar els diferents serveis de la cadena valor turística local, obrint així la possibilitat per a futures oportunitats. Es busquen solucions amb innovació i tecnologia per donar un valor agregat als serveis i a l'oferta turística colombiana i apuntalar aquest sector com el generador de l'ingrés de divisa estrangera al país en substitució al petroli.

Amagar més opcions de "Turistes per petroli", l'ambiciosa aposta del Govern colombià
Educació, formació i serveis editorials

Colòmbia

Educació, formació i serveis editorials


Joventut + Tecnologia (Sector privat + Innovació) = OPORTUNITAT

Colòmbia és un país jove amb una edat mitja de 31 anys: el 39,65 % de la seva població (2018: 48,2 milions) se situa per sota dels 24 anys. Hi ha una alta demanda en el sector educatiu, cobert principalment pel sector privat.

Desplegar més opcions de Joventut + Tecnologia (Sector privat + Innovació) = OPORTUNITAT

Al voltant de 20 mil estudiants de Colòmbia surten per estudiar un postgrau degut a l'escassa oferta específica local, als alts costos i/o al prestigi que significa estudiar a l’estranger. Hi ha oportunitats clares per a proveïdors de serveis en tecnologia i productes innovadors en educació tant primària, secundària com universitària. Així mateix, es requereix ampliar formació continuada específica en diferents àmbits (IA, Robòtica, BigData, Logística). A més, es mantenen oportunitats per a aliances entre entitats de formació.

Amagar més opcions de Joventut + Tecnologia (Sector privat + Innovació) = OPORTUNITAT
Indústria farmacèutica

Colòmbia

Indústria farmacèutica


Es requereix la "vacuna" per millorar la productivitat local

Colòmbia està consolidat com el tercer mercat de fàrmacs a l'Amèrica Llatina degut a la seva creixent indústria nacional en producció i comercialització de medicaments i OTC, a més de l'arribada de les principals multinacionals del sector.

Desplegar més opcions de Es requereix la "vacuna" per millorar la productivitat local

Per aconseguir el seu objectiu de ser líder regional, Colòmbia encara necessita millorar els seus processos i les seves capacitats productives, de manera que en els següents anys requerirà accés a noves tecnologies, serveis i aliances comercials que la facin més competitiva. És per això que productes amb un major valor afegit tant a nivell de fàrmacs, OTC, com en producció de vacunes, medicaments biotecnològics i matèria primera (ingredients actius i excipients) poden tenir una bona receptivitat. Tot això amb la finalitat de satisfer la demanda de mercat, complementar l'oferta de la industria nacional i millorar l'accés pels seus mercats internacionals.

Amagar més opcions de Es requereix la "vacuna" per millorar la productivitat local
Economia circular

Colòmbia

Economia circular


Sostenibilitat, la nova aposta de la indústria colombiana

Colòmbia, amb grans nuclis poblacionals, àmplies extensions agrícoles i una indústria nacional robusta, requereix buscar solucions innovadores que millorin la gestió dels residus i el malbaratament de recursos com l’aigua.

Desplegar més opcions de Sostenibilitat, la nova aposta de la indústria colombiana

A Colòmbia el 75 % de la població viu en nuclis urbans, un 20 % més que la mitjana mundial. Això, sumat a una indústria encara poc eficient, genera problemes tant en la gestió i en l'aprofitament dels residus urbans i industrials com en el malbaratament i el vessament d'aigües no tractades. Degut a una legislació cada cop més exigent, la pressió dels mercats internacionals a les empreses i a la potencialitat d’obtenció d'ajudes estan motivant la indústria nacional per implementar canvis en la sostenibilitat, la petjada de carboni i l’economia circular. Es busquen, doncs, solucions, tecnologies i productes que ajudin a millorar els processos de gestió d’aigua i revalorització de residus en diferents indústries.

Amagar més opcions de Sostenibilitat, la nova aposta de la indústria colombiana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Colòmbia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial