ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Tecnologia per l'autocontrol de les malalties urològiques freqüents

Casos d'empresa   Devicare

Actualment existeixen milions de persones en programes de pacients crònics, que se suma al fet que moltes patologies estan infradiagnosticades, segons l'Associació Colombiana d'Empreses de Medicina Integral (ACEMI).

Imatge

L’empresa catalana Devicare, especialitzada en el disseny i producció de tecnologia sanitària sota el concepte Remote Patient Monitoring (RPM), ha desenvolupat una tecnologia dissenyada i fabricada a Catalunya, que mesura en temps real el grau d’acidesa del pH urinari, dipositant una mostra d’aquest líquid sobre la superfície de l’aparell. Un cop determinat aquest grau, el dispositiu indica al pacient si ha de prendre un determinat tipus de complement alimentari per regular el pH de forma correcta. Aquesta solució està indicada en casos de patologies com la infecció urinària, la litiasi renal o urinària, la bufeta hiperactiva o la síndrome de la bufeta dolorosa.

L’empresa, a més, ha iniciat el procés d’expansió a Colòmbia, gràcies a un acord tancat amb el distribuïdor local Inmave, per introduir al país el dispositiu Lit-Control, que permet al propi pacient controlar des de casa l’evolució de diverses malalties urològiques.

Només a Colòmbia, hi ha 4,5 milions de persones en programes de pacients crònics. Per aquest motiu, s’està treballant en la fase regulatòria, que permetrà adquirir aquest dispositiu a les farmàcies i mitjançant la prescripció de la comunitat mèdica. Pel responsable de Desenvolupament de Negoci internacional de Devicare, Miquel Àngel González-Mut, “Colòmbia representa una gran oportunitat per aquest producte de Devicare, perquè compta amb professionals de gran renom però que disposen de tecnologia mèdica poc innovadora”. Aquest procés d’expansió a Colòmbia arriba després de l’entrada de Devicare al mercat francès i mexicà.

Amb el suport d’ACCIÓ

El Programa Empenta

L’empresa va formar part del Pla Empenta, un pla d’acceleració d’start-ups de base tecnològica impulsat per ACCIÓ, ESADECREAPOLIS i ESADE, amb l’objectiu d’accelerar i donar suport a start-ups catalanes de base tecnològica. Durant cinc mesos reben assessorament per superar les fases crítiques del procés de creació de l’empresa, com la formació de l’equip, la definició del model de negoci i l’obtenció de finançament.

Oficines Exteriors de Comerç i Inversions

Devicare també ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Bogotà. Les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat de Catalunya us ofereixen assessorament individualitzat per aproximar-vos als països del vostre interès i us apropen les oportunitats de negoci que ofereixen els diferents països del món.

Idees Força

Lit-Control és un dispositiu mèdic que mesura, en temps real i des de casa, el pH urinari.

Actualment compta amb 20 treballadors i la seu al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb una previsió de vendes d’1,1 milions d’euros aquest 2017.

L’empresa ha iniciat el procés d’expansió a Colòmbia amb l’objectiu de tractar 3.000 pacients d’aquest país el 2018.