ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Isolana reforça el seu negoci a l’Àfrica l’any 2020 amb l’exportació d’1,5 milions d’euros en material per a infraestructures de salut

Les instal·lacions de l'empresa Isolana
  • Per expandir-se al mercat africà, Isolana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Ghana.
  • Fundada l’any 1939, l’empresa compta amb una plantilla global de prop de 300 treballadors i una facturació de 110 milions d’euros, principalment amb productes que compten amb segells sostenibles i vinculats a l’economia verda i circular.

L’empresa catalana Isolana ha reforçat el seu negoci a l’Àfrica amb l’exportació d’1,5 milions d’euros en material per a la construcció d’infraestructures del sector de la salut (com ara hospitals, laboratoris i clíniques) durant el 2020, malgrat la pandèmia de la Covid-19. Especialitzada en la distribució de productes per al sector de la construcció amb segell sostenible, Isolana treballa principalment als països del nord d’Àfrica i l’Àfrica Occidental, com ara Ghana, el Senegal i Costa d’Ivori.

Per treballar al mercat africà, Isolana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement - a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Ghana.

Isolana exporta a l’Àfrica la pràctica totalitat del seu negoci internacional. Segons l’export manager de l’empresa catalana, Laia Hayani, “Isolana exporta només un 2% del volum per les particularitats del negoci i del producte, ja que som proveïdors de materials que fabriquen altres companyies i això ens limita molt l’accés a mercats europeus, per exemple, que compten amb les seves pròpies cadenes de subministrament”. Segons Hayani, “l’Àfrica oferia un ventall de possibilitats perquè no disposen d’un sector tan consolidat i valoren que els oferim un producte de qualitat adaptat a les seves necessitats, així com un servei de subministrament centralitzat que s’adapta a la seva cultura empresarial, molt diferent a l’europea”.

L’empresa va començar a exportar al mercat africà l’any 2012 i durant el 2020 ha mantingut un resultat constant tot i les limitacions provocades per la pandèmia. “Les dificultats per viatjar enguany han dificultat els negocis internacionals a moltes empreses, però nosaltres ja treballàvem a distància fins i tot abans de la Covid-19: hem tancat molts acords fins i tot a través de Whatsapp”, afirma Hayani. L’impuls d’infraestructures al continent africà en diversos àmbits com la salut, ha permès a l’empresa catalana subministrar tot tipus de materials per a la construcció, també per a altres àmbits com l’hostaleria, l’habitatge o la indústria. Isolana treballa especialment per impulsar l’economia verda i circular a través de la construcció sostenible, respectuosa amb el medi ambient i amb focus en l’estalvi energètic i els edificis passius.

Amb seu central a L’Hospitalet de Llobregat, Isolana compta amb una plantilla global de prop de 300 treballadors i forma part d’un holding empresarial més gran. Va tancar l’any 2019 amb una facturació de 110 milions d’euros i treballa fonamentalment al mercat espanyol, on disposa d’una trentena de magatzems. Fundada l’any 1939, s’especialitza en la distribució de productes per a l’àmbit professional de la construcció i les reformes.