ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els petits cellers saben apreciar el tap de gamma alta pels seus vins

Casos d'empresa   Manuel Serra

El fabricant de taps de suro de qualitat Manuel Serra ha perdut posicions en els mercats d'Austràlia o Nova Zelanda per la competència dels taps sintètics i de rosca que s'utilitzen en vins barats.

La seva estratègia passa per ampliar la seva presència internacional i impulsar el segment de petits i mitjans cellers que saben apreciar el tap de gamma alta.

Els petits cellers saben apreciar el tap de gamma alta pels seus vins

Els petits cellers saben apreciar el tap de gamma alta pels seus vins

La firma Manuel Serra, de Cassà de la Selva, és un dels noms més distingits en l'àmbit de la fabricació de taps de suro del clúster de les comarques gironines. Té una llarga trajectòria històrica i un compromís amb el tap de suro d'alta qualiat.

Tammateix, la competència que presenten els taps sintètics i de rosca, que es fan servir en vins joves, els ha fet recular en mercats on havien tingut una presència remarcable, com Austràlia o Nova Zelanda. Si més no, de moment els vins de criança no s’han vist afectats per aquesta reconversió.

Per tal d'anar més lluny i créixer internacionalment, han redefinit la seva estratègia comercial per a potenciar el segment de mercat que millor pot apreciar la qualitat dels taps de gamma alta, el valor afegit, i que és el que configuren els cellers petits i mitjans. Actualment un 70% dels clients de Manuel Serra són cellers que responen a aquest perfil.