ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Austràlia

L'economia amb les previsions de creixement més optimistes

Austràlia acumula 26 anys de creixement econòmic anual consecutiu. Dins del grup privilegiat de les economies més avançades, se situa en primera posició pel que fa a les previsions econòmiques dels propers cinc anys: el PIB augmentarà un 2,9 % anual de mitjana.

Oportunitats de negoci a Austràlia, al sud-est asiàtic i a Oceania

TIC i transformació digital

Austràlia

TIC i transformació digital


Fintech + ciberseguretat

El resultat de combinar un país amb un fort sistema bancari i un efervescent ecosistema d'start-ups és l'emergència d’un dels ecosistemes fintech més potents del món.

Desplegar més opcions de Fintech + ciberseguretat

"Aquesta situació privilegiada ha estat facilitada per la inversió dels quatre grans bancs australians, que alimenta la constant creació i adquisició d’aquest tipus d’empreses. La innovació d’aquestes start-ups genera nous productes i serveis especialitzats en pagaments, préstecs, inversió i crea valor afegit per a les actuals entitats financeres. Pel que fa a la ciberseguretat, la demanda està dominada per la necessitat creixent de les empreses de protegir-se dels atacs cibernètics. Empreses de sectors tant diferents com les finances, la salut, la defensa o l’alimentació han de subcontractar serveis de seguretat i més del 75% del mercat està controlat per empreses estrangeres que operen des d’Austràlia".

Amagar més opcions de Fintech + ciberseguretat
Energia i recursos

Austràlia

Energia i recursos


Infraestructures per a l'abastiment d'aigua

Nous projectes d’inversió per millorar i ampliar la xarxa de subministrament d’aigua potable. La indústria actualment factura 5.600 milions de AUD

Desplegar més opcions de Infraestructures per a l'abastiment d'aigua

El sector de l’aigua tindrà un fort creixement a curt termini gràcies a la posada en marxa de diversos projectes importants d’abastiment d’aigua, com ara l’elevació de la presa de Wyangala a prop de Cowra (Nova Gal·les del Sud), la presa de Burdekin Falls a prop de Townsville (Queensland) i la nova presa de Rookwood Weir a Rockhampton (Queensland). Es preveu que els ingressos de la indústria augmentaran un 2,5% anual durant els propers cinc anys, fins a assolir els 6.400 milions de dòlars. Tot i això, no hi ha cap inversió prevista en plantes dessalinitzadores, ja que gran part de la capacitat existent continua infrautilitzada.

Amagar més opcions de Infraestructures per a l'abastiment d'aigua
Economia circular

Austràlia

Economia circular


Reciclatge i recuperació de residus

El Govern federal australià ha anunciat un finançament de 190 milions de dòlars per crear una nova infraestructura de reciclatge al país, ja que busca desviar més de deu milions de tones de residus de l’abocador i crear 10.000 llocs de treball.

Desplegar més opcions de Reciclatge i recuperació de residus

El pla, anomenat «Fons de modernització per al reciclatge» (Recycling Modernisation Fund), requereix un finançament coincident dels estats i els territoris. El Govern federal espera atraure 600 milions de dòlars d’inversió privada, cosa que aportarà al pla una xifra total d’aproximadament 1.000 milions de AUD. En aquesta línia, el Govern de Victòria (amb capital Melbourne), és el primer dels 6 estats que ja ha obert un pla d’inversions per al sector, al qual ha dotat de 300 milions de AUD per als propers 10 anys.

Amagar més opcions de Reciclatge i recuperació de residus
Salut i equipaments mèdics

Austràlia

Salut i equipaments mèdics


Equipament mèdic innovador i de qualitat

Les importacions van créixer un 3,5% el darrer any fins als 6.500 milions de dòlars (2019), impulsades per l’augment de la demanda interna d’equips mèdics i quirúrgics. La major part de la demanda interna es cobreix amb productes importats.

Desplegar més opcions de Equipament mèdic innovador i de qualitat

Una gran proporció de productes mèdics s’importen dels Estats Units. Altres fonts importants d'importació són Alemanya, Xina, Irlanda, Suïssa, Mèxic i Japó. Els majoristes i proveïdors mèdics importen grans quantitats de productes genèrics i especialitzats d’ultramar per distribuir-los a hospitals i centres mèdics d’Austràlia. Productes com ara xeringues, agulles, catèters i altres instruments solen ser més barats de fabricar a l’estranger, a causa de les economies d’escala. Els equips d’alta tecnologia dels fabricants de l’OCDE també representen una proporció important de les importacions.

Amagar més opcions de Equipament mèdic innovador i de qualitat

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Austràlia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial