ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat impulsa la creació de les Comunitats RIS3CAT, estratègia pionera a Europa que transformarà el teixit empresarial fins al 2020

Es tracta d’agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i innovació català que crearan nous productes i serveis d’acord amb l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent RIS3CAT.

11/03/2015 12:58
Imatge per defecte

· Es tracta d’agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i innovació català que crearan nous productes i serveis d’acord amb l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent RIS3CAT.

· Fins al 2020, es destinaran 72 milions dels Fons FEDER que serviran per a mobilitzar, en conjunt, més del doble d'aquesta quantitat amb aportacions d'empreses privades i d'altres fonts.

·     El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, ha aprovat una resolució per dinamitzar i estructurar les potencials Comunitats RIS3CAT, que quedaran constituïdes a finals d’any després d'un procés competitiu de valoració dels seus projectes d'innovació

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa les Comunitats RIS3CAT, una estratègia pionera a Europa que transformarà el teixit empresarial català fins al 2020. Es tracta de la concreció pràctica de l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent RIS3CAT, aprovada l’any passat pel Govern català d’acord amb les directius marcades per la Unió Europea amb l’Estratègia Europa 2020.

Les Comunitats RIS3CAT són agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i innovació català. Fins al 2020, mitjançant projectes de 3 anys de durada destinats a desenvolupar nous productes i serveis d’acord amb els reptes plantejats per l’estratègia RIS3CAT. A aquesta iniciativa es destinaran 72 milions dels Fons FEDER que serviran per a mobilitzar, en conjunt, més del doble d'aquesta quantitat amb aportacions d'empreses privades i d'altres fonts. La iniciativa forma part dels 10 grans projectes estratègics del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Cada comunitat estarà formada per un mínim de vuit membres, quatre dels quals, com a mínim, hauran de ser empreses. Els altres seran centres tecnològics, de recerca, universitats o hospitals. Es preveu que hi haurà unes 15 comunitats, que es crearan d’acord amb els set àmbits sectorials líders en què Catalunya té avantatges competitius: Alimentació; Química, energia i recursos; Sistemes industrials; Indústries relacionades amb la mobilitat sostenible; Indústries basades en el disseny; Indústries de la salut i Indústries culturals i basades en l’experiència.

Amb l’objectiu que a finals d’any quedin constituïdes i comencin els seus plans d’actuacions, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, ha aprovat una resolució per atorgar ajuts a entitats coordinadores per a dinamitzar les potencials comunitats.

Relació de beneficiaris

Empresa Sol·licitant

Títol Projecte

FUNDACIO BARCELONA MEDIA

Innovació en el desenvolupament de nous formats de producte cultural

IDIADA AUTOMOTIVE TECHNOLOGY SA

Dinamització i estructuració de la comunitat ris3cat: mobilitat sostenible

FUNDACIO CTM CENTRE TECNOLOGIC

Dinamització i estructuració de la potencial comunitat ris3cat aigua

BIOCAT LA FUNDACIO BIOREGIO DE CATALUNYA

Proposta de comunitat ris3cat d'innovació en salut

INSTITUT DE RECERCA I TECNOLOGIA AGROALIMENTARIA

Dinamització i estructuració d'una comunitat ris3cat en l'àmbit de l'alimentació

FUNDACIO INSTITUT DE RECERCA EN ENERGIA DE CATALUNYA IREC

Potencial comunitat ris3cat energia

FUNDACIO PRIVADA ASCAMM

Comunitat ris3cat de fabricació avançada dins l'àmbit de sistemes industrials

TURISME DE BARCELONA

Comunitat ris3cat en turisme

AGRUPACIO CATALANA DEL TEXTIL I DE LA MODA

Dinamització i estructuració de la comunitat ris3cat disseny: moda-hàbitat

FUNDACIO CENTRE TECNOLOGIC DE LA QUIMICA DE CATALUNYA

Comunitat ris3cat química

UNIVERSITAT DE BARCELONA

Comunitat ris3 cat de gastronomia

UNIVERSITAT DE LLEIDA

Comunitat de tecnologia de la producció agroalimentària

ASSOCIACIO CATALANA CLUSTER DE LA INDUSTRIA DE L'ESPORT

Comunitat ris3cat en esport i activitat física

La Generalitat impulsa la creació de les Comunitats RIS3CAT, estratègia pionera a Europa que transformarà el teixit empresarial fins al 2020