El conseller d’Empresa i Ocupació ha afirmat en la jornada “La PIME: Créixer per competir” que “la recuperació econòmica és un fet, però hem de mantenir l’aposta per la reparació social”
- El conseller d’Empresa i Ocupació ha afirmat en la jornada “La PIME: Créixer per competir” que “la recuperació econòmica és un fet, però hem de mantenir l’aposta per la reparació social”.
- Segons Puig, “la indústria ha de ser el pal de paller de l’economia catalana, i aquí és on les petites i mitjanes empreses hi estan fent una contribució molt important”.
- Puig ha dit que “el teixit empresarial de Catalunya està liderant la recuperació econòmica al sud d’Europa”.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat avui durant la jornada “La PIME: Créixer per competir” que les reformes que s’impulsen des de l’Estat espanyol “tenen poca perspectiva del seu impacte en les pimes i en l’economia productiva”. Puig ha dit que la reforma fiscal impulsada recentment “s’orienta a la gran empresa i als grans operadors, però l’impacte en la pime pot arribar a ser neutre o negatiu”.
La jornada, organitzada per PIMEC, ha comptat amb la participació també del president de la Generalitat, Artur Mas, i del president de PIMEC, Josep González. En la seva intervenció, Felip Puig ha destacat que “la recuperació econòmica és un fet, però la nostra prioritat és mantenir l’aposta per la reparació social”. “L’objectiu”, ha dit, “és superar la crisi i adaptar-nos a un model molt competitiu dins el mercat global”.
El conseller ha dit que “la indústria ha de ser el pal de paller de l’economia catalana, i aquí és on les pimes estan fent una contribució molt important”. “El teixit empresarial de Catalunya”, ha dit, “està liderant la recuperació econòmica al sud d’Europa”, i ha posat com a exemple la reducció de l’atur, la posició líder de Catalunya en creació de llocs de treball dins de l’Estat, l’esforç exportador de les empreses catalanes i els últims anuncis d’inversions estrangeres a Catalunya fets per Basf o Volkswagen.
Puig ha recordat les polítiques que s’impulsen des de la Generalitat per afavorir la dimensió i la competitivitat de les pimes, destacant l’estratègia industrial catalana que, dividida en 7 àmbits estratègics, ha posat en marxa mesures per afavorir el creixement de les petites i mitjanes empreses. La simplificació administrativa –amb la pròxima aprovació d’una llei que millorarà les relacions administratives entre la Generalitat i l’empresa privada-, la reforma del model de formació professional i el suport a noves formes de finançament alternatives al sistema bancari són altres mesures de suport a les pimes catalanes. També ho són, ha dit, instruments de suport a la innovació - com la creació d’Eurecat, el gran centre d’innovació industrial de Catalunya– i a la internacionalització de les pimes.
Puig constata que les reformes que s'impulsen des de l'Estat no tenen un impacte positiu en les pimes