ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat obre una antena tecnològica a Boston per impulsar la internacionalització de la innovació i la tecnologia catalana

L’antena estarà ubicada al Cambridge Innovation Center i treballarà per buscar empreses catalanes interessades en projectes d’R+D americans, identificar oportunitats internacionals d’innovació i emprenedoria i enfortir les col·laboracions amb institucions de Massachusetts

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’antena estarà ubicada al Cambridge Innovation Center i treballarà per buscar empreses catalanes interessades en projectes d’R+D americans, identificar oportunitats internacionals d’innovació i emprenedoria i enfortir les col·laboracions amb institucions de Massachusetts.
  • La nova antena reforça les actuacions de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Nova York i completa la xarxa de 35 Oficines de Comerç i d’Inversions de la Generalitat de Catalunya a l’estranger.

La Generalitat de Catalunya ha obert una antena tecnològica a Boston (Massachusetts) amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses catalanes i americanes en projectes d’R+D i innovació. D’aquesta manera, se suma a la xarxa d’Oficines de Comerç i d’Inversions de la Generalitat de Catalunya a l’estranger, que ja compta amb 35 oficines. 20 d’aquestes ja desenvolupen tasques d’innovació i emprenedoria internacional.

Ubicada al Cambridge Innovation Center, l’antena reforçarà les actuacions de l’Oficina de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Nova York. Així, buscarà empreses americanes interessades en projectes d’R+D col·laboratius amb companyies catalanes -i a la inversa-, identificarà oportunitats d’innovació i emprenedoria per a companyies del nostre país, organitzarà missions d’empreses catalanes a la zona i fomentarà la mobilitat d’investigadors catalans en centres tecnològics i de recerca nord-americans. També identificarà programes internacionals de suport als projectes d’innovació i promourà activitats bilaterals per incentivar la cooperació entre l’estat de Massachusetts i Catalunya.

L’antena posarà l’accent, sobretot, en els camps de la manufactura avançada, les tecnologies relacionades amb el medi ambient, la biotecnologia i les TIC. Treballarà per establir aliances amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i amb incubadores i acceleradores d’empreses d’àmbit internacional ubicades a la zona.

Segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, l’obertura d’aquesta antena “és un pas endavant en l’impuls de la internacionalització de la innovació i l’emprenedoria catalana. Volem intensificar la nostra presència en un estat que compta amb una de les indústries més avançades del món i amb un ric ecosistema innovador. És una zona amb una forta concentració d’universitats de renom internacional, com Harvard o el MIT, un dels clústers mèdics i biotecnològics més importants del món i centres tecnològics de primer nivell especialitzats en TIC, energies renovables i la manufactura avançada, entre d’altres”.

La Generalitat obre una antena tecnològica a Boston per impulsar la internacionalització de la innovació i la tecnologia catalana