ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les exportacions catalanes confirmen la seva evolució a l'alça amb un creixement del 5,6% els primers cinc mesos de l'any

El mes de maig les exportacions creixen un 4,5% i assoleixen els 5.302M€. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, es tracta del volum d’exportacions més elevat en un mes de maig de tota la sèrie històrica

16/07/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El mes de maig les exportacions creixen un 4,5% i assoleixen els 5.302M€. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, es tracta del volum d’exportacions més elevat en un mes de maig de tota la sèrie històrica.
  • Destaca el creixement de les vendes catalanes a l’exterior dels sectors de l’automoció (6%) i el químic (7,1%).
  • En termes acumulats gener-maig, les exportacions sumen 26.238 milions d’euros.

Les exportacions catalanes confirmen la seva evolució a l’alça després d’haver registrat un creixement del 5,6% durant els cinc primers mesos de l’any respecte el mateix període de l’any passat. En termes acumulats gener-maig, les exportacions han assolit els 26.238 milions d’euros. Aquesta xifra representa el 25,5% del total de vendes a l’exterior de l’Estat espanyol.

El mes de maig les exportacions han registrat un increment del 4,5% respecte el mateix mes de l’any passat, assolint els 5.302 milions d’euros. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, es tracta de la xifra més alta en un mes de maig de tota la sèrie històrica.

Aquest augment de les exportacions és superior al de països de referència de la Unió Europea com França (-0,9%) i Regne Unit (-0,6%). També és superior a l’augment registrat a l’Estat espanyol (1,9%). Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, durant el mes de maig les vendes catalanes a l’exterior han estat liderades pels sectors de l’automoció, que ha registrat un creixement del 6% interanual, i el sector químic, que ha crescut un 7,1%.

A més, ja que l’increment acumulat gener-maig de les exportacions és superior al de les importacions, el dèficit comercial s’ha reduït un 2,7% en els cinc primers mesos del 2015 respecte el mateix període de l’any passat.

Les exportacions catalanes confirmen la seva evolució a l'alça amb un creixement del 5,6% els primers cinc mesos de l'any