ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat obre la primera Oficina Exterior de Comerç i Inversions a l'Amèrica Central

Des d’aquesta nova Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya, ubicada a Panamà, es cobriran els països de l'Amèrica Central i el Carib

22/07/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Des d’aquesta nova Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya, ubicada a Panamà, es cobriran els països de l'Amèrica Central i el Carib.
  • La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, diu que la Generalitat ha optat per l'Amèrica Central perquè “es tracta d’una zona amb un potencial de creixement important per a les empreses catalanes”.
  • Amb la de Panamà, el govern català compta ja amb 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya arreu del món a través de les quals impulsa l’exportació catalana, l’atracció d’inversions estrangeres, la cooperació tecnològica internacional i la participació en licitacions públiques internacionals.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa- amplia la seva xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya arreu del món amb una nova oficina a Panamà, la primera que el Govern obre a l'Amèrica Central.

Des d’aquesta oficina, la Generalitat donarà suport a les empreses catalanes que vulguin fer negocis als països de l'Amèrica Central (Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà), i gestionarà l’atracció d’inversions centreamericanes a Catalunya. L’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya de Panamà cobrirà també els principals països del Carib com la República Dominicana o Cuba, entre d’altres. Amb la nova Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Panamà, la que té ACCIO a Miami centrarà la seva activitat en els mercats del sud-est dels Estats Units i Puerto Rico.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, explica que “amb l’obertura de la nova Oficina Exterior de Catalunya a Panamà volem potenciar les relacions empresarials i comercials amb l'Amèrica Central ja que es tracta d’una zona en certa mesura poc coneguda, però que presenta un potencial de creixement important per a les empreses catalanes”. Betriu afegeix que s’ha optat per Panamà d’entre tots els països de la regió “perquè és un important centre logístic i de comunicacions i, a més, és un dels països de l'Amèrica Central que lideren el creixement, l’economia i les relacions amb Catalunya”.

Amb la de Panamà, la Generalitat incrementa fins a 36 el nombre d’Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya arreu del món. A través d’aquestes oficines, el Govern de Catalunya impulsa l’exportació catalana, l’atracció d’inversió estrangera, la cooperació tecnològica internacional i la participació en licitacions públiques internacionals, entre d’altres.

El 2014, Catalunya ha exportat als països de l’Amèrica Central per valor de més de 260 milions d’euros, bàsicament dels sectors químic, farmacèutic, de la maquinària, tèxtil i de l’alimentació. En el període 2009-2013, han estat 900 les empreses catalanes que hi han exportat de forma regular.

Actualment, hi ha prop de 90 empreses catalanes implantades als països de l'Amèrica Central. Algunes d’aquestes companyies són Auxicolor, Copisa, FCC, Grup Ferrer Internacional i Gas Natural Fenosa.

Els països centreamericans posen a l’abast de l’empresa catalana al voltant de 45 milions d’habitants amb una població urbana que s’apropa al 60% i un creixement del PIB del 3,81%. A més, es tracta d’una zona de parla hispana (excepte Belize on l’idioma és l’anglès), cosa que facilita el fet de fer-hi negocis per part de les empreses catalanes. Els països de l'Amèrica Central compten a més amb diversos acords comercials amb els principals eixos i organitzacions mundials.

La zona presenta un gran nombre d’oportunitats de negoci per a les empreses catalanes. Panamà, per exemple, té prevista una inversió de més de 30.000 milions d’euros en infraestructures de transport, energia, tractament d’aigües i residus, sanitat i turisme.

La Generalitat obre la primera Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a l'Amèrica Central