ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat manté el seu model propi de suport a la internacionalització empresarial davant del nou Pla Estratègic de Govern espanyol

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha assistit aquest dijous a Madrid a la Conferència Sectorial de Comerç Exterior convocada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, amb presència de totes les comunitats autònomes de l’Estat espanyol

30/10/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha assistit aquest dijous a Madrid a la Conferència Sectorial de Comerç Exterior convocada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, amb presència de totes les comunitats autònomes de l’Estat espanyol.
  • El nou Pla Estratègic d’Internacionalització presentat pel Govern espanyol es fonamenta en l’aplicació de la Llei d’Unitat de Mercat (LGUM), que la Generalitat ja va anunciar que no executaria.
  • A més, la proposta del Ministeri d’Economia i Competitivitat persisteix en la voluntat d’integrar les oficines exteriors de les comunitats autònomes a les ambaixades espanyoles i delegacions de l’ICEX, fet que el Govern català ja ha rebutjat reiteradament.

El Govern català mantindrà el seu model propi de suport a la internacionalització empresarial davant el nou Pla Estratègic d’Internacionalització de l’Economia Espanyola presentat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. Així ho ha expressat la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, durant la Conferència Sectorial de Comerç Exterior convocada pel Govern espanyol aquest dijous a Madrid, que ha comptat amb la presència de totes les comunitats autònomes.

La Generalitat manifesta que no accepta aquesta nova proposta, en primer lloc, perquè es fonamenta en bona part en l’aplicació de la Llei d’Unitat de Mercat (LGUM). El Govern ja va comunicar a l’Estat espanyol que no participaria en el procés de desplegament i execució d’aquesta llei, que considera innecessària i que suposa un buidament de les competències de les comunitats autònomes. El marc normatiu català de referència és l’Estatut d’Autonomia, defensa el Govern català, de manera que les legislacions que contradiguin les competències de Catalunya no comptaran amb la participació de la Generalitat.

En segon lloc, la nova Estratègia d’Internacionalització de l’Economia Espanyola torna a posar sobre la taula la voluntat del Govern espanyol d’integrar les oficines comercials de les comunitats autònomes a l’exterior a les ambaixades espanyoles i delegacions de l’ICEX. El Govern català reitera una vegada més el seu rebuig a integrar les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya a l’estructura comercial exterior espanyola. Així, defensa que la representació econòmica catalana al món està plenament justificada i que és un model d’èxit, que es manifesta en l’alt grau d’internacionalització de l’economia catalana i en una oferta adequada a les necessitats de les empreses catalanes.

La Generalitat manté el seu model propi de suport a la internacionalització empresarial davant del nou Pla Estratègic de Govern espanyol