ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat i els presidents dels clústers catalans acorden noves accions per al 2016

La majoria dels clústers que han assistit a la trobada d’avui formen part del programa Catalonia Clústers, impulsat fa dos anys per la Generalitat de Catalunya

17/12/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ

Els presidents dels clústers catalans s’han trobat aquest dijous per fer balanç de les activitats realitzades aquest any i proposar noves accions per al 2016.

Aquest any, el Govern ha destinat 1 milió d’euros per donar suport a més de 50 projectes dels clústers catalans. A més, ha organitzat diverses sessions de formació per a cluster managers i jornades d’immersió estratègica, així com de suport a projectes europeus i casos de canvi estratègic amb IESE, entre d’altres.

Per al 2016, l’objectiu dels clústers catalans és incrementar la seva massa crítica, impulsar la professionalització contínua de la seva gestió, assumir un enfocament més adreçat al treball interclústers i establir aliances internacionals. Alhora, es desenvoluparà un nou sistema d’avaluació alineat amb les millors pràctiques internacionals.

Els clústers presents a la reunió han estat el del tèxtil-moda, òptica i fotònica, aigua, disseny, aqüícola, carni-porcí, fusta i moble, ferroviari, tecnologies de la salut, béns d’equip, packaging, moto, eficiència energètica, digital, salut mental, energia solar, mitjans de producció agrícola, hàbitat, esport, biotecnologia, materials avançats, bellesa, gurmet, vins i caves, automoció, domòtica i foodservice.

La majoria dels clústers que han assistit a la trobada d’avui formen part del programa Catalonia Clusters, impulsat fa dos anys per la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat i els presidents dels clústers catalans acorden noves accions per al 2016