ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Augmenten a Catalunya la captació d'inversió estrangera, les exportacions i la inversió industrial

Segons les dades publicades avui pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, en el període gener-setembre d’enguany les inversions estrangeres han assolit els 3.690 milions d’euros

21/12/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Segons les dades publicades avui pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, en el període gener-setembre d’enguany les inversions estrangeres han assolit els 3.690 milions d’euros.
  • Aquest dilluns també s’han publicat les darreres dades d’exportacions: les vendes a l’exterior de les empreses catalanes han crescut un 5,9% entre gener i octubre, superant els 53.390 milions d’euros.
  • Avui l’Observatori d’Empresa i Ocupació ha revelat que la inversió industrial ha augmentat a Catalunya un 4,2% el 2015 i que es preveu un creixement interanual del 7,1% per al 2016.

Les inversions estrangeres a Catalunya han assolit en el període gener-setembre els 3.690 milions d’euros, superant els 1.084 milions d’euros que es van registrar el mateix període de l’any passat. Segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, Catalunya concentra el 23,4% de la inversió estrangera destinada a l’Estat espanyol.

Els 3.690 milions d’euros invertits per empreses estrangeres a Catalunya han anat destinats principalment a la indústria manufacturera (27,6% del total, destacant els sectors de l’alimentació i l’automoció), els serveis financers (16,5%), la construcció d’edificis (16,1%) i el comerç (11%). Per països d’origen, les empreses estrangeres inversores provenen principalment dels Països Baixos, França, Luxemburg, Alemanya, Mèxic, Regne Unit i Irlanda.

La inversió estrangera destinada a la indústria manufacturera ha arribat als 1.020 milions d’euros durant el període gener-setembre. De fet, Catalunya ha concentrat més de la meitat (un 56,8%) de la inversió estrangera destinada a aquest àmbit que s’ha materialitzat a l’Estat espanyol.

Les exportacions catalanes

El Ministeri d’Economia i Competitivitat també ha publicat aquest dilluns les darreres dades d’exportacions d’empreses catalanes. Han registrat un augment del 3,2% a l’octubre en comparació amb el mateix mes de l’any 2014, arribant als 5.824 milions d’euros. Això ha permès que, en termes acumulats, entre el gener i l’octubre d’enguany les vendes catalanes a l’exterior hagin crescut un 5,9%, assolint els 53.391 milions d’euros. Sectorialment, han estat encapçalades pels productes químics, els béns d’equip i l’automoció.

El creixement del 5,9% és superior al de la mitjana de la Unió Europea (4,8%) i al de països com Japó (5,5%), França (3,9%), Itàlia (3,5%), Regne Unit (-1,6%) o els Estats Units (-6,5%). De fet, entre el gener i l’octubre d’enguany les exportacions han crescut a les quatre demarcacions catalanes: Barcelona (5,9%), Tarragona (4,8%), Girona (6,3%) i Lleida (10,2%).

La inversió industrial a Catalunya

D’altra banda, aquest dilluns l’Observatori d’Empresa i Ocupació ha fet públics els resultats de l’Enquesta d’Inversió Industrial, que revela un augment de la inversió industrial del 4,2% a Catalunya el 2015. També preveu un creixement interanual del 7,1% per al 2016, un augment superior al d’anys anteriors.

Augmenten a Catalunya la captació d'inversió estrangera, les exportacions i la inversió industrial