ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El 82% de les startups que han participat al Pla Embarca de la Generalitat han augmentat el seu volum de negoci en un any

Les 76 empreses que han passat pel programa el 2015 han creat 142 nous llocs de treball, i dues terceres parts han aconseguit augmentar el seu capital

04/02/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Les 76 empreses que han passat pel programa el 2015 han creat 142 nous llocs de treball, i dues terceres parts han aconseguit augmentar el seu capital.
  • L’objectiu del Pla Embarca és accelerar les vendes de les companyies a través de l’assessorament per part de mentors i experts.
  • 90 empreses de tot Catalunya poden accedir a la tercera edició del programa fins al 29 de febrer.

El 82% de les startups que han participat en l’edició 2015 del Pla Embarca, impulsat conjuntament per Catalunya Emprèn i ACCIÓ, han augmentat el seu volum de negoci en un any. Les 76 empreses que han passat pel programa han facturat 14,2 M€ conjuntament l’últim any, una xifra considerablement superior als 8 M€ del 2014. Aquestes 76 startups han creat, a més, 142 llocs de treball en total, i més de 50 empreses han aconseguit augmentar el seu capital a través d’inversors privats i d’instruments de deute.

És el cas de Goodgut, biotecnològica de Girona, que ha aconseguit l’últim any 615.000€ de finançament d’inversors privats i de préstecs de conversió per dedicar a la validació clínica del sistema de cribratge del càncer de còlon que està desenvolupant.

L’startup Machsa, per la seva banda, ha triplicat la facturació en un any i ha crescut de 2 a 8 treballadors. La firma desenvolupa sistemes de cronometratge per a organitzadors d’esdeveniments esportius.

Són dades de balanç de la segona edició del Pla Embarca, una iniciativa que s’emmarca en el programa Start-Up Catalonia i que té com a objectiu principal accelerar les vendes de les empreses que hi participen. El programa té 8 mesos de durada i s’adreça a startups en fase inicial que tenen un producte o servei innovador i un pla de creixement ambiciós.

Les 76 empreses de l’última edició del Pla Embarca han doblat en un període de 12 mesos les xifres globals d’exportació i de finançament captat. Així, han passat d’exportar 1,2 M€ globalment el 2014, a vendre a l’exterior per valor de 2,3 M€ el 2015. El finançament extern rebut, tant de capital com de deute, ha incrementat de 2,2 M€ a 4,5 M€ al 2015.

El Pla Embarca es va posar en marxa el 2013. Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “214 startups de tota Catalunya ja han passat per aquest programa, que busca impulsar projectes d’emprenedoria en fase inicial. Ajudem a validar els models de negoci perquè tinguin èxit al mercat, i donem suport a empreses de sectors molt diversos, des de la biotecnologia fins a Internet of Things, passant pel turisme, el tèxtil i les TIC”.

Les empreses segueixen una estratègia de creixement a les acceleradores Start-up Catalonia ubicades al Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona, el Maresme i Lleida. Compten amb l’assessorament d’una xarxa de mentors i experts, així com sessions de networking per facilitar els contactes professionals amb l’ecosistema emprenedor.

90 noves empreses per a la 3a edició del Pla Embarca

La convocatòria per a la tercera edició del Pla Embarca, oberta fins al 29 de febrer, està adreçada a 90 companyies de tota Catalunya. Les startups que siguin seleccionades iniciaran el programa el pròxim mes d’abril a les diferents acceleradores del territori.

El 82% de les start-ups que han participat al Pla Embarca de la Generalitat han augmentat el seu volum de negoci en un any