ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Sis hospitals utilitzaran l'aplicació mòbil de l'empresa catalana HealthApp per tractar pacients amb anorèxia i bulímia

Sis hospitals utilitzaran l'aplicació mòbil de l'empresa catalana HealthApp per tractar pacients amb anorèxia i bulímia

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Anomenada TCAPP, l’aplicació permet la comunicació en temps real entre metge i pacient per poder conèixer els avenços i possibles incidències de la persona que té un trastorn de conducta alimentària.
  • ITA, Institut de Trastorns de Conducta Alimentària, és pionera a Europa en la implementació de la TCApp en el tractament amb pacients amb trastorns de la conducta alimentària.
  • HealthApp és una de les 60 empreses catalanes situades a l’Estand Catalonia de la Generalitat que van participar al Mobile World Congress (MWC) que es va celebrar a Barcelona del 22 al 25 de febrer.

L’empresa catalana HealthApp i l’Institut de Trastorns de la conducta Alimentària (ITA) ha desenvolupat una aplicació específica per als pacients amb trastorns de conducta alimentària del qual ja s’han beneficiat 800 pacients i 30 terapeutes.

HealthApp ha signat un acord amb 6 hospitals —Hospital de Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Althaia, Hospital Sant Rafael, Servicio Murciano de Salud i Servei Balear de Salut— perquè integrin en les seves consultes diàries l’aplicació que tracta a persones que pateixen anorèxia i bulímia. Els professionals podran fer ús de l’app que els permetrà facilitar els processos amb els pacients i integrar-la en el seu dia a dia. L’acord inclou el desenvolupament d’un estudi per conèixer l’impacte socioeconòmic d’aquesta app.

Amb la implementació d’aquesta aplicació anomenada TCAPP, ITA pretén simplificar i facilitar la comunicació als pacients més joves, habituats a treballar amb les noves tecnologies, així com posar a disposició dels pacients adults una eina que permet una connexió ràpida i efectiva amb el terapeuta, fet que pot redundar en una major motivació i adherència al tractament. És una eina fàcil i intuïtiva que presenta una imatge fresca i positiva, fet que resulta motivador per dur a terme els canvis necessaris en els hàbits de les persones que pateixen una TCA (Trastorn de conducta alimentària).

HealthApp és una de les 60 empreses catalanes ubicades a l’Estand Catalonia de la Generalitat que van participar al Mobile World Congres (MWC), que es va celebrar a Barcelona entre el 22 i el 25 de febrer. “El MWC ha estat un èxit total. Hem tingut més de 250 visites en 4 dies i hem establert contacte amb inversors, farmacèutiques, hospitals, clíniques i partners d’arreu del món”, declara la Jordina Arcal, cofundadora de HealthApp. “Com aquest any ja tenim experiència, hem pogut fer una selecció de les reunions i els contactes generats han estat de major qualitat”, afegeix Arcal. L’empresa, que també va participar en la passada edició del Mobile World Congres 2015, ha col·laborat amb el programa d’emprenedoria corporativa a través del suport de l’àrea de comercialització tecnològica d’ACCIÓ.

HealthApp es presenta com una aplicació per a dispositius mòbils que posa en contacte en temps real metges i pacients amb trastorns de conducta alimentària –com l’anorèxia i la bulímia-. D’aquesta manera, el terapeuta pot accedir a la informació diària del pacient per poder conèixer els avenços i les possibles incidències de la persona que té un trastorn de conducta alimentària. L’especialista pot interactuar amb el pacient mitjançant l’enviament de missatges personalitzats de reforç així com donar-li indicacions i proporcionar-li vídeos amb contingut relacionat que puguin ser d’ajuda.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Sis hospitals utilitzaran l'aplicació mòbil de l'empresa catalana HealthApp per tractar pacients amb anorèxia i bulímia