ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya, reconeguda com la millor regió per invertir al sud d'Europa el 2016 i 2017

Així ho reconeix el Financial Times en l’informe fDi European Cities and Regions of the Future 2016/2017, que recull les destinacions que seran més atractives en termes d’inversió estrangera els pròxims dos anys

15/03/2016 12:58
Imatge per defecte

•    Així ho reconeix el Financial Times en l’informe fDi European Cities and Regions of the Future 2016/2017, que recull les destinacions que seran més atractives en termes d’inversió estrangera els pròxims dos anys.
         
•    Aquest baròmetre, que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial, situa Barcelona en la posició número 1 del rànquing de millors ciutats d’Europa en estratègia de captació d’inversions.
 
•    El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha recollit avui a Cannes el premi que acredita aquest reconeixement en el marc del congrés MIPIM.

 
Catalunya serà aquest 2016 i el 2017 la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera segons l’informe fDi European Cities and Regions of the Future 2016/2017 elaborat per la divisió FDI Intelligence del Financial Times. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha recollit aquest dimarts el premi que acredita aquest reconeixement a Cannes en el marc del congrés MIPIM.


Posició
Regió
1
Catalunya
2
Província d'Istanbul (Turquia)
3
Comunitat de Madrid
4
Llombardia (Itàlia)
5
País Basc
6
Lazio (Itàlia)
7
Emília-Romanya (Itàlia)
8
Andalusia
9
Districte de Sirmia (Sèrbia)
10
Lisboa (Portugal)
 
El baròmetre, utilitzat per les multinacionals a l’hora estudiar futurs projectes d’inversió empresarial, destaca l’estratègia de Catalunya a l’hora de captar inversions estrangeres –mitjançant l’agència Catalonia Trade & Investment- i el clima empresarial del país.
 
A més, l’estudi situa Barcelona com la ciutat número 1 en el rànquing de ciutats amb la millor estratègia de captació d’inversions estrangeres. Subratlla l’aposta per les infraestructures i la seva presència digital.
 
Per elaborar aquest rànquing, la divisió FDI Intelligence del Financial Times recull informació de 300 ciutats i 150 regions en sis àmbits: el potencial econòmic, l’ambient laboral, la rendibilitat, les infraestructures, l’entorn de negocis favorable i l’estratègia de captació d’inversions estrangeres.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Catalunya, reconeguda com la millor regió per invertir al sud d'Europa el 2016 i 2017