ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ acredita 10 nous clústers al programa Catalunya Clústers, que ja suma 1.780 empreses amb una facturació global de 65.200 milions d'euros

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Iniciat al 2014 a través d’ACCIÓ, el programa s’ha consolidat com a eina per millorar la competitivitat de les empreses.
  • Amb les noves incorporacions, Catalunya Clústers aplega actualment 30 organitzacions clúster que tenen 1.780 membres, una facturació conjunta de 65.200M€ i sumen 277.500 treballadors.
  • Han obtingut el segell del programa els clústers de la bellesa, la indústria de l’automoció, els materials avançats, la biotecnologia, la salut mental, el foodservice, l’hàbitat, les tecnologies de la salut, la pell i el vitivinícola.

El programa Catalunya Clústers, promogut per la Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha aprovat la incorporació de 10 nous clústers membres, consolidant-se així com a eina per millorar la competitivitat de les empreses.

Iniciat fa dos anys, Catalunya Clústers promou l’agrupació d’empreses i entitats d'un mateix sector que comparteixen una plataforma per créixer, generar massa crítica, compartir reptes i projectar-se internacionalment. De fet, el 73% de les empreses associades a clústers han experimentat augments de facturació en el darrer semestre del 2015.

Els 10 nous clústers que passen a formar part del programa sumen 537 empreses i entitats membres, facturen globalment 29.200M€, donen feina a 102.500 persones i són els següents:

Amb aquestes incorporacions, Catalunya Clústers suma actualment 30 clústers formats per 1.780 empreses amb un volum de negoci global de 65.200M€. Les 30 organitzacions clúster tenen, en total, 277.500 treballadors.

La directora general d’Indústria, Núria Betriu, destaca que amb aquesta fita “s’han assolit els objectius del programa: hem avançat en la racionalització del mapa de clústers i ara són presents en tot el teixit productiu del país”.

Betriu destaca que el funcionament dels clústersposa èmfasi en el canvi estratègic que suposen per a les empreses” i en “l’impuls públic i el lideratge privat”. En aquest sentit, un dels requisits per accedir al programa és “gaudir d’un fort lideratge privat per part de les juntes dels clústers, perquè facin de tractores de l’activitat dels membres”.

Els 30 clústers gaudeixen de serveis, formació i tallers impulsats per ACCIÓ que busquen connectar-los amb actors rellevants tant a nivell nacional com internacional, orientar-los en la millora del model de negoci i promoure la competitivitat a través de diferents sectors.

Per al 2016, Catalunya Clústers es marca com a objectius la promoció del programa al món i la posada en marxa d’un sistema d’avaluació de tots els clústers basat en les millors pràctiques internacionals.

ACCIÓ acredita 10 nous clústers al programa Catalunya Clústers, que ja suma 1.780 empreses amb una facturació global de 65.200 milions d'euros