ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ posa en marxa un nou programa per impulsar la col·laboració entre start-ups i grans empreses

L’objectiu és que les grans corporacions dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb start-ups

13/04/2016 12:58
Imatge per defecte

•    L’objectiu és que les grans corporacions dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb start-ups.
 
•    Les empreses que participen a la primera edició del programa són Casa Ametller, Ficosa, Grupo Zeta, Grup SIFU, Suara, Miguel Torres, Vallformosa, Zobele i Fluidra.

•    El programa es complementa amb una línia de 10 milions d’euros per co-invertir en empreses emergents, gestionada per ACCIÓ i l’Institut Català de Finances (ICF).

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa – ha posat en marxa el nou programa Innovar a través d’start-ups per impulsar la col·laboració entre grans empreses i empreses emergents. 


L’objectiu del programa és donar eines a les grans corporacions perquè dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb empreses emergents. Segons la directora general d’Indústria, Núria Betriu, “el Baròmetre de la Innovació indica que un 52% de les empreses de nova creació fan innovació disruptiva, mentre que les grans companyies es troben a vegades amb dificultats per dur a terme innovació de forma interna”. Com a solució, “les corporacions estan incloent decididament dins la seva estratègia d’innovació la col·laboració amb start-ups”.


En aquest sentit, el programa d’ACCIÓ ofereix assessorament a les grans empreses sobre diferents vies de col·laboració que poden establir amb start-ups: creació d’incubadores corporatives, posada en marxa d’un programa d’acceleració o la creació d’un fons de capital risc corporatiu, entre d’altres. “Cada empresa definirà el tipus de col·laboració en funció de les seves necessitats”, explica Betriu.


Les empreses que participen a la primera edició del programa són Casa Ametller, Ficosa, Grupo Zeta, Grup SIFU, Suara, Miguel Torres, Vallformosa, Zobele i Fluidra. Són empreses que treballen en dinàmiques d’innovació oberta i amb capacitat d’invertir en start-ups.
A través del programa, que té una durada d’un any, es treballaran aspectes com l’estratègia i el model de col·laboració, el procés de captació i selecció de projectes, la definició dels programes d’incubació o acceleració, el procés d’inversió i aspectes legals. En finalitzar el programa, cada empresa haurà implementat o millorat la forma en què col·labora amb les empreses emergents.


10 milions d’euros per a la co-inversió en start-ups


El programa Innovar a través d’start-ups es complementa amb la línia de préstecs participatius en co-inversió amb inversors corporatius, gestionada per ACCIÓ i l’Institut Català de Finances (ICF). Aquesta línia, que té un pressupost de 10M€, vol incentivar la inversió d’empreses consolidades en empreses emergents, amb préstecs de fins a 200.000€. L’ajut va destinat a l’empresa emergent, que obté un import igual a l’ampliació de capital realitzada per l’inversor corporatiu.

 

ACCIÓ posa en marxa un nou programa per impulsar la col·laboració entre start-ups i grans empreses